Citiraj:
Autor papirus
U zadnje vrijeme kopka me da se malo ponovim i kupim si sony a6400..
Ali pitanje je isplati li se zbog touch focusa tj.touch screena uzeti novi a6400??
Prednosti touch focusa???
|
Imam 6400
ne znam kad sam zadnji put pipnuo ekran. Meni totalno beskorisan fičr jer apsolutno sve odradim gumpbima čak i brže. Ajde, ovo za focus i možda, ali ja ga držim na Focus Area Center ili koji put čak na Flexible Spot S
i kad želim da je u fokusu nekaj izvan centra, prvo sa pola pritiska fokusiram na željeni subjekt i onda dok držim focus, promijenim kadar. Tako sam oduvijek radio i osim što je brže, jest i preciznije od pimplanja po touch screenu.
Ako se pak radi o subjektu u pokretu, onda ti opet touch ne vrijedi, ne stigneš.
Tako da...ako te 6000 zadovoljava mehanički, radije uloži u još koji prime objektiv nego u tijelo samo radi softwarea (ok ima i hardverskih napredaka, ali nisu sada toliko revolucionarni da je potrebna zamjena). Drugo bi bilo da ideš od ničega pa na 6400, onda da, ovako kada već imaš fotić, ja ti ne preporučam da trošiš lovu na novo tijelo samo radi par sitnica koje iskreno ne pomažu toliko koliko možda misliš da budu.