View Single Post
Staro 05.05.2022., 18:46   #1713
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Ja pitao za 5G dali se može dobiti preko službe za korisnike telemacha. Kaže agentica da još nemaju uopće rutera te da su kao tek počeli u Zg i Os. Čisto sumnjam da će to ići masovno u skoroj budućnosti. Dali će se i kod 5G telemah oslanjati na ht kao i kod 4G, tamo di nema signala?
A1 i Ht mi se čini da više rade na 5G.
Telemach koliko sam skužio ide u smjeru da ponude uslugu 5G pokućnog interneta, pa ne sumnjam da će routeri kad tad doći u ponudu. Trenutno je u planu poboljšati postojeću 4G mrežu i do početka sezone cijelu Hrvatsku pokriti 5G signalom.

Za nacionalni roaming su rekli da ostaje do daljnjeg 2G/3G/4G dok će 5G biti isključivo na njihovoj mreži.
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Primjetio sam da su poceli dodavat 48 i 78 frekv.
Zanimljivo da su oni to poceli uzurbano radit na 5g od kad je telemach poceo masovno stavljat 5g i ima budet da boli glava te od kad su izbacili kampanju da imaju najbrzi 5g.
I mene zanima kakvo ce bit kad dode sezona.
Tele2 nikada nije bio prava konkurencija HT-u i A1, pa su si mogli dopustit spor razvoj mreže i infrastrukture. Kad je Tele2 kupila United Grupa, jedna od najvećih telekomunikacijskih tvrtki u jugoistočnoj Europi i kad su ovi vidjeli da ulažu ozbiljne pare u Telemach, nisu imali drugu opciju nego pokrenut se i brže bolje gradit infrastrukturu. Telemach krenuo početkom prošle godine u izgradnju optičke mreže, već je sada usluga dostupna u Zagrebu, Velikoj Gorici, Zadru, Splitu i Osijeku. što preko vlastite infrastrukture, što preko infrastrukture HT-a. Planove za izgradnju optičke mreže izbacuju na mjesečnoj bazi (doslovno).

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 06.05.2022. u 21:30.
Marko :) je offline   Reply With Quote