Citiraj:
Autor medo
Tonini, ne radi ti primanje privatnih poruka. Koristim CloneZillu. Malo je teže skužiti princip rada za nekoga tko ne poznaje Linux ali obavlja posao i besplatna je.
Ja bi prvo pogledao da li se možda SATA SSD boota u CSM modu, a NVME u UEFI. Ako je operativni sustav instaliran u CSM modu onda ga se ne može bootati u UEFI modu i obrnuto.
Moji NVME SSD-ovi su svi Samsung Pro pa koristim Samsung NVME driver. Možda bi bilo dobro probati instalirati Samsung NVME driver prije kloniranja.
|
Je ima san problem na forumu, sad mi je to TOR rješija, osta bez svih poruka, al nema veze.
Inače ja sam prvo instalira win i intel drivere za NVMe disk, tad ga je bios prepoznao. Zatim sam klonirao disk ali više ga bios nije pripozna. Izvadija san NVM disk i vratija sve na staro odnosno, SSD. Zatim sam tražio po tvom savjetu samsung drivere za seriju 950 i pronaša ih al ih nisam moga preuzeti jer nije bija instaliran NVMe disk.
Sad ponovno kopanje vađenje kartice itd itd. Bios sad ponovo pripoznaje NVM disk ali nije bootabilan. Skinija samsung drivere i instalira na NVM disk.
Kako je bilo jasno na HD Sentinel-u i win disk menage da su dva potpuno ista diska na računalu, particije iste itd., bilo je za predpostaviti da je samsung SSD 500GB (koji je sistemski disk) dobro kloniran na samsung NVMe SM 951a 500GB a sad kad su svi driveri postavljeni ispravno, ohrabrija san se pa sam ugasija računalo odspoija sisitemski disk, otvoria BIOS i stavija da se sistem podiže sa NVM diska i uspija bez ikakvih problema

. Dobar savjet zlata vridi

.