Tnx nikky, znam da pilam

Da, svjestan sam koliko oprema i cijelo slaganje nema smisla ako konektori/uticnice budu lose pokrimpani i ne mogu dati svoj maksimum.
Taj dio ionako nece raditi elektricar nego tehnicar koji inace radi u thta, i upilat cu ga da mi testira svaki taj kabel nakon spajanja. Tako da su instalirani kabeli, uticnice i oprema spremni za gigabitni prijenos na cijeloj trasi mreze iako takvu ulaznu brzinu jos nemam.
Uticnice modularne su bticino za struju i sve, nisam jos definirao seriju, a koliko vidim na yt oni imaju neke svoje module za lan uticnice, a ne ostaju prazne rupe za keystone. Jesam to dobro skuzio?
Sto se zavrsetaka kabela u ormarima tice ja sam tu zamislio muske rj45 konektore tako da se direkt mogu ustekavati u switcheve. To mi smislenije izgleda od keystone zenskih modula ili nekog patch panela. Nesto mi ode promice ili? Ako neki kabel u ormaru bude trebalo direktno produziti mimo switcha koristio bi inline female to female coupler.
I zadnja stvar, switchevi, ako sad maknemo poe pricu sa strane koja na pocetku vjv nece biti potrebna, meni pusti protokoli, proizvodjaci i slicno u ovom trenu zbilja ne znace puno. Zadnji moj doticaj sa mreznom opremom je bilo flashanje i pretvaranje onog prastarog tcomovog dlinka 100mbps u ap. Ili alfa awush antena i backtrack za rijesit si net na faksu, tako da nisam uptodate sa danasnjim trendovima. Znam da se ti managed koriste za ogranicavanje pristupa dijelu mreze, ogranicenja brzina i sl. sta bi i moglo imati svoju svrhu kod apartmaniziranja donjeg kata. Cijene na nabavi variraju od netgeara pa do cisca, uz milju tehnickih specifikacija, zato sam i pitao prvi put za preporuke ap jer bi se sam udavio u kombinacijama, ista je stvar kod switcha
Sad bi za pocetak uzeo 8 portni i oba kata direkt povezao u njega (postoje 3 kabela po vertikali) a vise od 3 trosila na pocetku nece ni biti na prvom katu. Kasnije bi po potrebi uzeo jos jedan 5 portni za 1.kat. i ta trosila onda sveo na njega
Onda ovako nesto ili ima neki drugi best buy?
https://www.adm.hr/tp-link-tl-sg1005...73087/product/
Nesto da ce bit ok za ove moje opisane kucne potrebe, a da opet nema neki fundamentalni nedostatak, da me sutra zbog necega sta tu ima ili fali ne zeza wifi, da mogu staviti neki shareani disk, mrezni printer, mozda dignit neki serveric za lagani daljinski pristup i sl., nista specijalno ni profi