@ visage...
da ne ispadne da sam upao kao padobaranc i pobjegao...
Neću ulaziti u velike polemike...niti o cjepivu niti o kacigama...napisao sam svoje mišljenje koje vidim iz svakodnevne prakse...
Ja ću učiniti sve što mogu da zaštitim sebe/druge (cjepivo, kacige, vezanje pojasa, ograničenje brzine, kulturno i normalno ponašanje u prometu i uvažavanje drugih). Netko drugi neće. A jbga...sto ljudi sto čudi...zato imamo zakone da obuzdaju ove druge...hi hi

uvijek ti može pasti cigla na glavu usred Ilice...u to ne ulazim niti je cilj rasprave.
Ono što si napomenuo o vlastitoj odgovornosti...tu je nažalost nema...jer onda evo tebi lijepo papir pa potpiši " Neću nositi kacigu i ako naježim radi pada, a nisam nosio kacigu odbijam liječenje".
Ipak je to drugačija analogija od "ja plaćam zdravstveno i dopunsko pa me liječite".
Preuzmeš odgovornost....baš kao što je preuzme i pacijent koji ne želi operaciju ili kemoterapiju...potpišeš i znaš koji ti je dalje put
A znamo da rasturenu glavu možeš liječiti samo u bolnici...
I da ne bi ispalo da zagovaram plaćanje zdravstva i slično...ne...naprotiv....ali ponavljam "preuzmimo" odgovornost
Svatko kroji svoju sudbinu...i pulmolog pušač i baba koja ide frizeru...
Ne vidim nikakvu razliku između vezanja pojasa u autu i nošenja kacige, pridržavanja ograničenja brzine ili poštivanja pravila.
Za kraj...nošenje kacige glavu čuva...išao ti na plac ili 20km na posao...
To je činjenica...
A zakon će reći svoje...
Lijep pozdrav