View Single Post
Staro 01.05.2022., 15:32   #1411
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Sve stoji - moze - ali rizik koji preuzimam. I na ulici se svaki dan (ne daj boze) moze auto udariti, pasti tegla cvijeca, ili po ZG-u, komad fasade ili gore, ali , eto, zivimo. Kad god sam dosao u padajue pozicije, lagana brzine mi je dala manevra da se uvijek postavim. Cak i kad me je zena skoro zgazila zbog sminkanja i gledanja na mobitel. Umjerena brzina adekvatna nogostupu je najbolji saveznik.
[.................]
Ne znam, cekao da vidimo kako ce se raspetljati.

...
Pozdrav!
Mala opaska...nije cilj pametovat...već povući paralelu iz mog stvarnog života.
Imam 37 godina, kirurg u ZG bolnici, nagledao se svega i svačega. Od polomljene djece do staraca.
Imam el. romobil, vozio prije motor. Kao klinac role i bicikl (maksimir, sljeme).
Nikada mi nije palo na pamet sjesti na ikakvo dvonožno guralo ili motor (el. romobil) bez kacige i rukavica. Uvijek se šalim...noga i ruka će zarasti...glava neće :-)
Ako mogu biti slobodan, reći ću, da bi svima koji se voze bez kacige naplatio hitnu službu i kasnije liječenje (baš kao i pijancima za volanom itd itd)-možete dalje nastaviti slobodno niz.
Moramo biti odgovorni prema sebi i prema drugima. Također moramo biti odgovorni i prema sustavu u kojem živimo.
Nisam frustriran, volim posao, radim ko konj i ne kukam, nego bih sve Vas koji smatraju da je nošenje kacige ikakav problem pozvao par dana u hitnu službu da vidite razinu ozljede i posljedica (i to ne govorim samo akutnih nego i kod otpusta). Također vrijedi i za nevezanje pojasa itd itd....opet kažem nastavi niz.
Vožnja 30sec, 10m ili 2km može i hoće...kada-tada...rezultirat padom...samo je pitanje što ste napravili da Vas ja ne dočekam sa naoštrenim skalpelom :-)

Neću ulaziti u cijenu liječenja....jer ne daj Bože....ipak smo mi socijalna država....ali se u potpunosti ne slažem da novce od 100k kuna za liječenje dajemo ljudima koji se ne ponašaju odgovorno.
Ako si bio vezan, nosio kacigu, išao na preventivne preglede...sve 5....evo ti i ekstra ako treba....
Za ostalo cash and carry...pa da vidimo za koji mjesec tko će voziti nacugan i nevezan/bez kacige.

Kao što je netko lijepo napisao za kasko...iako je u dozvoljeno 0,5 promila po zakonu, nista od para iz kaska ako i malo napušeš...e pa nisu oni vesla sisali... a lagano se stvar precrta na mnoge grane uključujući i zdravstvo...eto mojih par misli...

Ponavljam...nikoga ne želim uvrijediti...zakon i zdravstvo su organizirani kako jesu...da bi moglo bolje...uvijek može....ali kada čitam raspravu oko toga da/ne nositi kacigu...dečki

Lijep pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: madox. 01.05.2022. u 15:40.
madox je offline   Reply With Quote