View Single Post
Staro 30.04.2022., 13:15   #1407
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Prije nego odgovorim, za najcrnji scenarij, nasao sam soluciju koja se vec koristi, te u nekim zemljama na stotine korisnika po ulicima, a mozda i vise. Costa, jucer komentira na emailu, da je vidio aktivaciju dok je bio u Stockholmu, spomenuh je u bicikl temi:

1) Hovding

2) Stanford researchers test new airbag tech

3) The Art of Protecting your Brain - documentary about Hövding

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Meni je kaciga dva puta spasila glavu, počeo sam je nevoljko nositi zbog brižne majke a nevoljkost je nestala kada sam pogledao kompilaciju sudara s automobilima.
Ma, sve stoji. Do 16 godina, uopce ne proptikujem, djeci ne bi dao, da se voze bez iste. Mada, sjetim se sto smo sve radili s BMX-ima, kao klinci bez kaciga, pa nas je netko ipak cuvao.

Ali kad idem u odijelu i kravati, pa onda produzim na romobilu, da ne radim guzvu, bez borbe za parkingom, da brze nesto obavim, jednostavno mi je neprihvatljivo da za 10 km voznje na nogostupu, s dvadesetak kila torbe s namirnicama, ili potrebstinama, idem za svaku izlazak, stavljati kacigu, te ju nositi kao stalni rekvizit. S torbom od +20, probajte okretnuti volan, pri icemu brzem od 10-15, nevozivo. Tako da, neki prolaznici ce brze hodati nego vozim do povratka.

Prezirem kacige, imam previse kose, ne mogu smisliti skidanje i sto radi od glave. Zato sam odmah prekrizio motocikle. Jer se cak ni na moru, do namirnica, nisam htio voziti bez iste. Jer na motoru bez zastite bubrega i kacige - ne ide. Ide, ali ne bih riskirao.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nadam se da ovo neće izglasati jer tko će stavljati kacige
Pitat cu danas upucenije uzivo, pa javim do veceras. Mozda je i manji akcent na romobile, jer biciklina i dalje ima vise u gradovima. Ljudi koji idu dva kilometra do posla, ducana, po kvartu, do placa, jedina cesta koju vide je prelazak zebre, tesko mi je vjerovati, da ce svi oni imati kacigu (masku), za, ama bas svaku voznju po gradu. I to je jedini nezivotni okvir, gdje pismoznanci ne gledaju sire od naplate kazne.

Ne znam jel Milentije cita temu? Ili netko drito iz BiH? U Jajcu, 80-tih, postojao je sport medju mladima, neka vrsta natjecanja u hrabrosti, za koju je i policija znala, ali koliko pamtim, neka opustenija vremena su bila medju ljudima bez "jer ja to zasluzujem" i "misli na druge" marketinskih krilatica. Da ne bude zabune, malo je reci sasava.

Naime, ekipa je biciklima skakala kroz vodopad! Da, najozbiljnije, publika je odozdole cekala i vrednovala, a junaci su kratili vodopad padom u vodu

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne nosiš kacigu samo radi sebe. Nosiš je i radi onog jadnika u autu kojem ćeš biti na savjesti ostatak života kad ti se sastav te blesave glave rasipa po njegovoj šajbi kad mu izletiš na cestu neoznačen misleći da si gospodar ceste
Ponovo, sjecam se tvojih upisa, s pocetka registracije, te ponovo pitam, sto se desilo, da si tako cinican, sve po "kratkom postupku" sumiras neslaganjem?

Ne znam tko je Gil, koliko ima godina, ali, vjerujes li da tvoj argument postaje snaznji, ako je jedini nacin, da ga ostvaris, tako da vrijedjas kolegu forumasa?

Takodjer, etikete koje si preuzeo iz bazena pretjerane izlozenosti popularnoj kulturi danasnjih sadrzaja, u laznoj edukaciji prerusenoj u marketing, te kultu tijela prerusenog u "veliku brigu" za pojedinca, koji je intencijom, tek statisticka pogreska. Nema "nas" u pravu na vlastitu odluku. Nema "misli na druge" u vlastitoj determinaciji, kao i sve odluke koje donosimo u zivotu. Gospodari izbora, robovi odluka. Svatko odgovara za svoje posljedice, te ce stvatko, snositi posljedice ili prednosti, svojih postupaka. Svatko moze biti i upucen sto ga ceka, u sustavu u kojem se nalazi.

Na otvorenoj cesti nemam sto raditi s romobilom, da imam sto kaciga i aribagova, jer pomisao mi je previse opasna. Mozda za nekog mladjeg i hitrijeg, izgleda kao macji kasalj.

No, neslaganje je iskljucivo u gradskoj, nogostupnoj voznji, gdje sudjelujem s prolaznicima, redovito natrpan stvarima, te mi tada kaciga jedostavno nema smisla.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 30.04.2022. u 17:14. Razlog: zaboravio dodati citat Ag008
Visage je offline   Reply With Quote