View Single Post
Staro 28.04.2022., 13:09   #228
blek
Registered User

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Da, ideja je bilo da se optikom dođe u ruralne krajeve... samo što su kod nas "ruralni" krajevi Kostrena i Trsat.

Šalu na stranu, po meni je ovo odličan projekt... dobio sam optiku u selu u kojem van sezone živi 20 ljudi.

Preko ljeta je internet preko mobilnih mreža kompletno u klincu, a bakar je tako dobro napravljen da susjed ima aDSL vezu od 4mbit-a kad ne puše bura... i bakar je preko stupova.

Po meni također odličan projekt za ruralne krajeve, ali u gradovima kao što su Rijeka, Kostrena osobito turistička mjesta, Opatija, Crikvenica, Rovinj, Poreč, Krk itd. se nikako ne bi smjelo dozvoliti polaganje optičke mreže na ovaj način.... Ili možda da i na Korzo ili ispred zgrade Županije posadimo stupove, kako bi ljudi aka korisnici imali brzi internet uz minimalan trošak investicije i maksimalnu dobit investitora, i onoga koji tom istom investitoru prešutno dozvoljava da radi to što radi!!!! Naravno bez ovjerene (valjane) projektne dokumentacije od nadležnih tjela itd.... Da su tako radili H1, Optima itd. (tj. bilo im je dozvoljeno tako raditi) nikada propali ne bi!!!!
blek je offline   Reply With Quote