View Single Post
Staro 28.04.2022., 00:00   #296
prodo
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Izgleda da je prva stvar koju moram odrediti stropni ap ili ne jer mi on dalje utjece i na potreban broj portova i tip switcha. Kabel cu negdje sigurno izvest, a hoce li biti ukopan u knauf za "nedaj boze" ili ce se odmah izvuc i koristiti o tom po tom

Ja sam isto na pocetku razmisljanja definitivno bio za stropni ap, jer je velika vjerojatnost da stan na 1.katu nece biti zasebna jedinica u smislu mreze, te se mozda cak i apartmanizira te mi se ap bez vidljivih kabela cinio kao idealno rjesenje (uz postojece uticnice za net), ali me onda odredjivanje same pozicije ap i njene trajnosti toliko smorilo, najprije estetski, a onda i funkcionalno...najprije sam je htio spustiti sa stropa i sakriti na zid iza kauca, da bi se na kraju pomakao k ap oko televizije u dnevnome na 1.katu. Cak sam vidio i tpove uticnice/ap, doduse sa do 300mpbs...Ovdje oko ap jos jedno pitanje za blagusa, poe injector je dio "tanjura" ili zaseban komad opreme?

Sto se jacine wifi signala u lijevoj strani kuce tice, moram reci da njega sad donosi powerline tpov adapter koji je ukljucen u zidnu uticnicu na prvom katu i njegov wifi je odlican u sobama iznad na 2.katu te ga navodno za fiskalnu blagajnu koristi i mala tvrtka u prizemlju takodjer na toj lijevoj strani kuce. To je stariji dio kuce pa betonske deke i nisu nesto narocito debele tako da sa signalom i pozicioniranjem ap nebi trebalo biti problema gdje ga god postavim na tom prvom katu

Mozete li puknit koji link ili model uredjaja za stropni/zidni ap vs "stolni" ap sa kojim lan portom vs jos neka oprema ako postoji tipa ove ap uticnice? Da vidim di sam i funkcionalno i cjenovno sa takvom opremom koja je primjerena za gore opisane moje potrebe pa da mogu dalje brojati kabele/portove i prijeci na switch(eve)
prodo je offline   Reply With Quote