Prije nego nize odgovorim, da podijelim s vama pricu, spomenuo sam je na drugom forumu, ali kako je auto tema, ne treba ostati tajna. Na temu, medija i narativa koji je u interesu dovoljno mocnih, da ju ucine nevidljivom.
Nedavno
nesreca u Ilici, potvrdila mi prometna i ocevidci koju su stajali (vlasnici obrta) oko mjesta udesa.
Fliper odbijanje od zgrade do zgrade, dvije zene ispod skele, koje su izvlacili nakon nesrece. Vozacica i njena tajanstvena suvozacica - nestala u mraku medijske tisine. Prica se da je zena zastupnika, ili mozda i sama zastupnica, ili netko tko se ne smije spomenuti.
Dakle, promet nije funkcionirao 5 sati, ponavljam pet sati tramvajski i auto promet, nije se mogao odvijati. Zamislite pet sati odrazavanja na raspored voznji, ljudi koji se vracaju doma, te svih popratnih kasnjenja.
Gdje se desilo u srcu Agrama, najstrozi Centar = pet sati!
Znate li koliko je redakcija novina doslo?
Znate li koliko je TV kuca poslalo ekipu?
Nula, niti jedna, cak ni lokalne tipa OTV/Z1 koji za najmanje puknuce voda ili komunalnih potrebstina, salje kamere i mikrofone na teren.
Drugi dan sam uzeo daljinski, opcija na zahtjev premotao sve vecernje i dnevne vijeti, u vremenskom pomaku nakon nesrece. Znate li koliko je puta spomenuto? Niti jednom!
Da stvar bude jos cudnija, sve slike koju su dostupne na dva-tri portala koji su uopce objavili, ukljucujuci i Novi list, nisu redakcijske, vec kako i pise u samoj objavi, od
prolaznika i susjeda! Znaci nisu cak ni terenske fotografe poslali.
Sad se zapitajte, da je Wolverine, Medo (nastavite niz forumasima) pocinio istu nesrecu, da je objava neopterecena. Zamislite senzacionalne vecernje naslove TV vijesti:
1) Mahnita voznja po Ilici
2) Sumanuti vozac napravio nevidjenu pomutnju i onemugicio promet u trajanju pet sati !
U studiju bi vec sjedio dezurni prometni strucnjak i sumirao sto sve treba poduzeti da se to vise ne desi. A nasim vozacima vec radili profile te razloge pocinjenja.
Toliko o informiranju, pa onim mladjima koji se trenutno hvataju za instalirane konstrukcije nadolazecih zelenih poreza na budale, koristite Aristotelovo sito istine, vrijedi danas, bolje nego ikad.
...