View Single Post
Staro 25.04.2022., 22:08   #13081
OF&H
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
@Nikky

probat cu stavit router u hodnik pa vidit stanje, fala na prijedlogu... kad je bia prvi tehnicar, napravia je kratko test sa njihovim kabelom (kolut od 10m ili nesto manje) i tada je bilo sve ok, preko one njihove app mi je pokaza graf di se livi dio izravna s ostatkom (pretpostavljam da su frekvencije prikazane po valnoj duljini pa bi to znacilo da je na livoj strani kvaliteta signala za najvece frekvencije koje su u mene problematicne)...

svjestan sam da je odredjena kolicina gresaka ocekivana i da ne moze bez njih, tia bi stabilizirat konekciju koliko je moguce jer bude frustrirajuce dok radim i na konferencijskom pozivu sam i izbaci me na 30-60s jer je doslo do gubitka sinkronizacije...

@Blagus

fala na pojasnjenju za Tx power level, na nekom njemackom forumu sam naletia na info da je tu "pozeljna" vrijednost izmedju 40 - 50 pa sam zato protumacia kao korak unatrag...

sta se tice MSE vrijednosti, opet s njemackog foruma nasa ovo objasnjenje:

Citiraj:
The mean squared error - given logarithmically in dB - should be negative (i.e. the mean squared deviation between the expected value and the measured value should be less than 1, which then logarithmically leads to a negative value). The smaller the deviation, the greater the (negative) amount of the MSE in dB due to the logarithmic process. If the mean square deviation is 1, you get a value of 0 dB by taking the logarithm, with a mean deviation of 10% (square then 0.01) it's -20 dB, with a mean deviation of 1% (square 0.0001) it's -40 dB.
i ima mi smisla, tako da bi reka da bi vrijednost od -60dB tribala bit "best case scenario" jer bi to predstavljalo prosjecnu devijaciju od 0.1% (jedan promil)... i slaze se vrijednostima koje su kod mene - najlosija vrijednost za zadnji blok visih kanala...
OF&H je offline   Reply With Quote