Citiraj:
Autor Thorax
Koliko se dugo peče? Uz dobru temp. pizza mora van za 1:30 do 2 min max., a po meni neka idealna je 420 °C podnice uz otvoreni plamen iznad ako govorimo o krušnoj peći. U kućnim pećnicama nema šanse, ali što više to bolje, a tvoja definitvno ide do fine temp. Koji je to model?
Moja ide do 250 °C, zagrijem full (svi grijači i vent.), pizza ide na donju plohu direkt za sada (planiram nabavit kamen) i uz tako jadnu temp. se peče nekih 7 min.
Moja neka logika je da vent. treba biti upaljen da donekle simulira divljanje plamena koji liže kupolu u krušnoj peći i kovitla vrtući zrak, a kamen (ili debela pločevina) moraju biti prisutni radi akumulacije topline koju pizza brzo "pojede" ako je samo tanji materijal dolje. I pomaže da namirnice, a pogotovo tijesto budu sobne temp. prije ulaska u peć.
|
Sve ja to znam, naslušao sam se svega, samo jebiga, imam kućnu pećnicu.
Zato i pitam.
Da imam krušnu, ne bi pitao.
Meni isto je vent bolji za sada bio, zato gledam, gdje griješim, jer još nisam dobio ono što tražim.
Citiraj:
Autor 9800pro
Samo grijač jer ti na ventilator posuši, nije to isto, barem tako moja draga kaže ��
|
E, to je moj problem. Na grijaču mi ispadne užasno suha, i to me muči, jer kada upalim grijač, pećnica ne ide iznad 250. I onda ju moram "natezati" jedno 6-7 minuta i ne ispadne nikakva.
Ali s ventilatorom je dosta 3-4 minute, ali pizza je bljedunjava i ne ispeče se kako treba...
:/
Ali hvala na info.
Jel pozicija kamena bitna? Tj. jel bitno da li je dolje ili gore blizu grijača ili nešto slično?