View Single Post
Staro 17.04.2022., 16:16   #1118
stitrek
Banned

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor tonini Pregled postova
Zahvaljujem na svim objašnjenjima i slažem se apsolutno s vama, ali imam osjećaj da nešto koči rad emulatora a evo i zašto, u jednom periodu igranja od sat dva dnevno imate situaciju da se moji rezultati broje i vide, odnosno ravnopravan sam u igri, zbog statusa, dok za npr. po ure sve krene naopako pa netko sa dosta nižim statusom broji dosta dobre rezultate dok ja naprosto gubim. OK reći čete to je igra, slažem se, spreman sam i na gubitak i to je ok i normalno, ispada tad da emulator čas radi čas ne.

Nešto slično imao sam kad sam instalirao neke igre na jednom računalu sa win 10, ide sve kao po špagu, dok na drugom slične konfiguracije (malo slabije) isto win 10, naprosto ne ide.
Tad se pitate što je. Dugo je tribalo, dok sam shvatio ovo drugo računalo bila je nadogradnja sa win 7 32 bit na win 10 32 a ne 64 bit-na. Na ovom drugom išla je čista instalacija win 10 64 bit-na i to je bio problem za onaj prvi 32 bit, jer su procesori bili x64, al mogu raditi i na 32 bit.
Iako sam mijenjao matične ploče, cpu, HDD bi ostao isti, normalno instalirani novi driveri od ploče itd. tako da bi op. sustav bio onaj bazni 32 bitni. Sve bi radilo ok ono što mi je bilo potrebno al kad sam počeo s igrama na PC tad su neke stvarale problem a neke ne.
Ako je Cpu 64bit onda nova 64bit instalacija, cak nadogradnja na novim PC sa Win10 na Win11 zna imati probleme i zato se preporucuje cista instalacija.
Sto se tice igre, najbolje se vidi dali je do PC-a tako sto se prati frames per second (broj slicica u sekundi-fps) prilikom igranja, npr. u Steam, Ubisoft i Origin postoji opcija za ukljucivanje brojaca fps-a i bude u kutu negdje ovisno gdje se postavi.
Za Bluestacks ne znam da li ima brojac, ali ako igra postane sporija, trzava ili reagira sporo na komande onda i to moze biti znak da je u tvom slucaju do snage grafike PC-a.
Ako igra klizi i nema zastajkivanja, napredak, ocjene i pobjede mogu biti vezane uz same postavke igre sto su developeri podesili a znaju se pojaviti i online igraci varalice (cheateri).
Svakako Intel integrirana grafika nije dovoljna za igranje graficki zahtjevnijih igara u emulatoru, za PC igre jos nekako ako se spusti rezolucija i postavke detalja.
stitrek je offline   Reply With Quote