View Single Post
Staro 13.04.2022., 16:16   #9
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Nije ti bitno jel ides za lovom i jel si turbo pametan. Bitno ti je da ti programiranje seksi i volis sjest za komp i prevrtat kod.

Odaberi nesto sto ti se svidja, a relativno je dostupno (web, android/iOS appovi, mozda cak i desktop appovi, ne znam sto je jos toliko popularno) i sjedi za neki popularni tutorial i odvoji 2 tjedna. Ako nakon ta dva tjedna i dalje grizes onda mozes dalje. Ne budes sigurno krenuo programirati ECU od auta ako ti je doseg na auto zamijeniti brisac. Ako si u nekoj drugoj bransi onda mozda mozes tamo neku optimizaciju smisliti pa to pokusat razviti. Tesko da ces napraviti iz prve nesto super ali zabavit ces se, nauciti nesto i napravit dobar temelj za mozda neki projekt u koji ce netko htjeti ubaciti lovu. Vjerojatno neces ali bit ce ti zabavnije i to je vazno.

Nekakva gruba procjena je da ce ti trebati oko godinu do tri rada za neku junior poziciju ali zaposljavaju firme i s manje iskustva ako imas srece i u tebi prepoznaju kapacitet. Racunaj dve godine pa ako bude prije, super.

Kad se barem otprilike odlucis za smjer onda mozes opet pitati "ok, radio bi android appove, koji mi je najpamatniji put, istrazio sam i nasao sam to, to i to". Tu onda mozes dobiti neki konkretniji odgovor.
hash je offline   Reply With Quote