View Single Post
Staro 13.04.2022., 13:24   #319
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
kod samoopskrbe prebijanje je na razini mjeseca, visak proizvodnje se seli u drugi mjesec.
Za sve informacije

https://hepi.hep.hr/aktualno/vijesti...amoopskrbu/218
Govorimo o istoj stvari ali se ja nisam dobro izrazio.
Da, prebija se na razini mjeseca ali se višak prebacuje dok god ga imaš, tako da ako si nagurao solidno viška u ljetnim mjesecima - trošiš ih u zimskim mjesecima.

Na to sam mislio pod "prebija se na godišnjoj razini", jer koliko sam shvatio, kolegu Libertusa je smetalo to što misli da se višak od ljetnih mjeseci ne može iskoristiti u zimskim mjesecima, što nije točno.

Bitno je samo da sve skupa na godišnjoj razini ne proizvedeš više nego si potrošio.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
S tim da (kako su meni rekli) ako sad imas monofazno 7.3kW onda moras ici na trofazni prokljucak jer inace HEP neda vecu elektranu od 3.6kW.
Tako je.

Mi imamo 2 brojila na kući, jedno je monofazno a drugo trofazno, pa smo prvo mislili kemijati da ostavimo 2 brojila ali da trošimo struju od iste solarne elektrane.
Na kraju smo odustali od toga i spajamo oba kućanstva na jedno trofazno brojilo.
Igorr je offline   Reply With Quote