Kupio sam ranije Alpha 6000 sa kit 3.5-6.3 16-50 objektivom i gledam sad uzeti neki prime objektiv, malo brži da mogu bolje hvatati slike i po lošijim uvjetima, a i volio bi bolji bokeh. Ne bavim se sad time posebno nešto, više amaterski i kad se nalazimo negdje, nešto prirode i tak, ali volim da lijepo ispadne
Prvo sam mislio uzeti
Sony 50mm f1.8 ali sam onda skužio da bi na mom APS-C ispalo ustvari 75mm što mi se ipak čini mrvicu previše za fotke unutra, pa sam bacio oko na što ima drugo pa vidio da ima
Sigma 30mm F1.4 DC DN što bi onda bilo 45mm na mojem fotiću i to mi se već čini kao okej kompromis za slikati po gradu, ljude, kao i dosta veća blenda, jedino što je za tisuću skuplji nego Sony.
Treće što sam vidio je
Viltrox 33mm/f1.4STM koji par desetaka kuna više i on bi bio 50mm na mojem, al ok, nije to tak drastična razlika u odnosu na Sigmu. Više me zanima sad kvaliteta između njih i ima li nešto što sam propustio vidjet nešto što bi bilo slično a možda bolji bang-for-the-buck, amaterski se bavim time pa mi je znanje površno, ima li razlike u kvaliteti između te Sigme i Viltroxa, pouzdanost i to.