13.04.2022., 08:54
|
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Autor the_ghost
Python je generalno ok za pocetnike, za neke osnove nauciti ali dalje je pitanje preferenci, u hr, php, java, mozda i pyhton su neke glavne backend tehnologije, ali one su vezane i uz fremeworkove. Tesko da ce te bilo tko uzeti za ista vise od juniora nakon bilo cega polozenog online tako da je jedino pitanje da li to zelis full time raditi ili ne, ako radis nesto uz to, sumnjam da ces bas nekog velikog uspjeha imati. Udemy vjerovatno ima ok uvoda u programiranje, iako se ne bi zacudio da ima i kvalitetnih stvari na youtubeu.
|
Citiraj:
Autor Bubba
Postoji li bilo koja motivacija osim novca zasto zelis nauciti programirati?
|
To me prije izrazito zanimalo, ali me druga branša odvela od toga, a sada kada su se stvari drugačije posložile (recimo da pozitivno mene), htio bih nastaviti gdje sam stao  Zašto pitaš?
Citiraj:
Autor Splitska Posla
Najbolje ti je početi s Pythonom jer njegova popularnost raste ( https://www.tiobe.com/tiobe-index/).
Ne isplati ti se "učiti sam" jer ćeš se pogubiti u programskom jeziku. Idi po nekom tutorijalu, lekciju po lekciju. Imaš ih na YT besplatno (evo jedan koji se čini dobar: https://www.youtube.com/watch?v=kikE...xcsk5Y&index=1). Nakon tjedan dana ćeš već znati da li ti se isplati ulagati u online tečajeve na nekoj od platformi koje si naveo.
|
Hvala
Citiraj:
Autor medo
U školi sam programirao i išao na natjecanja. Dogurao sam do državnog. Počeo sam rano, imao sam talenta, pisao sam strukturiran, čitljiv i optimiziran kod. Obučavao sam mlađe generacije i pripremao ih za natjecanja.
Kad sam kasnije uz faks počeo zarađivati odlučio sam se prestati baviti tim poslom. Bilo mi je žao i teško ali nisam mogao podnijeti sve ono negativno što ide uz taj posao.
Ako imaš iskustva u QuickBASICu i VisualBasicu predlažem ti također Python. Najsličniji je, a popularan i daleko upotrebljiviji nego što je BASIC bio onda.
|
Koja si negativna iskustva imao s tim poslom, ako možda možeš obrazložiti?
|
|
|