View Single Post
Staro 12.04.2022., 14:05   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
Ne, nikakav dokument nisam nasao o tome sto je to IPS Black tocno. Mogla bi biti samo bolja selekcija, kako kaze Darkijas. Koliko znam, nema senzor svjetla.
Nije, izdana je i oznaka i patent, defitivno je novi. Samo sto u retardiranom komporativnom globalizmu, dobiti konciznu korisnu informaciju (u moru prenosenja) ravno je pronalasku bisera. Jer LG PDF vise sluzi promociji, nego icem korisnom. Sve nacelno.

Poslao sam upit kontaktu u Eizo Japanu s kojim komuniciram vec dvije dekade, te zamolio da nekome proslijedi iz razvoja, da ponudi koju mudru kao objasnjenje. Jer nije mi jasna distinkcija samog panela Black i Nano. Ako je gledati kod Eizo ponude, ispada da je Black kakti e-ips, A nano -top ponuda.

No bas ma zanima sto cu saznati, javim.

Za senzor, ne znam jel jos imas monitor, ali ako ga ima, (Eizo/Nec/Sony,Fujitsu) na vrhu monitora ce biti mali transparentni prozor. A na skupljima na panelu prednjem, mora biti jedna bijeli mala tockica, koja se obicno pobudi kad dotaknes onboard kontrole. Takodjer u mracnoj prostoriji, s malo svjetla, monitor ce se odmah odati kad ga upalis, jer ce dva-tri puta sam korigirati osvjetljenje, sto je vrlo osjetno i lako primjetis.

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Po ovom testu nije ni pojacan QC jer je kontrast ko i na 90% drugih IPS monitora. Ispada da nije nista...
Nano IPS sam iscitao, da ima novu manu, adresirao je crna boju, ali... kontrast se cini znatno losiji i od obicnogh IPS-a.

Sto znaci da ce morati kompenzirati. Za Eizo s brdo elektronike koja sluzi za stabilnost i konzistenciju, nikakav problem, jer za njih je panel samo pola posla. Ali za vecinu ostatka, trebat ce nekakva kompenzacija. Ne znam, pricam povrsno, jer nista opipljivo nisam imao priliku procitati.

...
Visage je offline   Reply With Quote