Citiraj:
Autor krešo
Ne, nikakav dokument nisam nasao o tome sto je to IPS Black tocno. Mogla bi biti samo bolja selekcija, kako kaze Darkijas. Koliko znam, nema senzor svjetla.
|
Nije, izdana je i oznaka i patent, defitivno je novi. Samo sto u retardiranom komporativnom globalizmu, dobiti konciznu korisnu informaciju (u moru prenosenja) ravno je pronalasku bisera. Jer
LG PDF vise sluzi promociji, nego icem korisnom. Sve nacelno.
Poslao sam upit kontaktu u Eizo Japanu s kojim komuniciram vec dvije dekade, te zamolio da nekome proslijedi iz razvoja, da ponudi koju mudru kao objasnjenje. Jer nije mi jasna distinkcija samog panela Black i Nano. Ako je gledati kod Eizo ponude, ispada da je Black kakti e-ips, A nano -top ponuda.
No bas ma zanima sto cu saznati, javim.
Za senzor, ne znam jel jos imas monitor, ali ako ga ima, (Eizo/Nec/Sony,Fujitsu) na vrhu monitora ce biti mali transparentni prozor. A na skupljima na panelu prednjem, mora biti jedna bijeli mala tockica, koja se obicno pobudi kad dotaknes onboard kontrole. Takodjer u mracnoj prostoriji, s malo svjetla, monitor ce se odmah odati kad ga upalis, jer ce dva-tri puta sam korigirati osvjetljenje, sto je vrlo osjetno i lako primjetis.
Citiraj:
Autor ansha
Po ovom testu nije ni pojacan QC jer je kontrast ko i na 90% drugih IPS monitora. Ispada da nije nista...
|
Nano IPS sam iscitao, da ima novu manu, adresirao je crna boju, ali... kontrast se cini znatno losiji i od obicnogh IPS-a.
Sto znaci da ce morati kompenzirati. Za Eizo s brdo elektronike koja sluzi za stabilnost i konzistenciju, nikakav problem, jer za njih je panel samo pola posla. Ali za vecinu ostatka, trebat ce nekakva kompenzacija. Ne znam, pricam povrsno, jer nista opipljivo nisam imao priliku procitati.
...