Gledam ovaj drugi forum sa skriptama al da ja u to gledam 5-15 godina ne bih skužio kaj napraviti i kud to upload-ati i u kaj i preko čega gurnuti/spojiti to sve u router

...
Ja bi router s OS Android da se prek mob app ili sl. mogu spojiti i poštelavati sve, eventualno instalirati i Android app na njega bez berry-a ili sl. koji košta još tolko i gdje se moram isteliti da dođem do skripti i to sve upogonim, i tako nas milioni/milijarde u svijetu (dakle market za to postoji), uključujući i SMS auto reply, samo da ubacim trigger (recitaciju iz dolaznog SMS ili jednostavno ključnu riječ), te što treba biti u odlaznom SMS-u i na koji # ide, kao što imam riješeno na mobu preko MacroDroid-a, a ima i dr. app-ova...
Ak ima Android TV-a i drugih Android uređaja ne vidim razloga zašto se ne bi mogao napraviti i Android router, tim više što 5G routeri, bar za sada, koštaju boli glava - par puta više nego 5G mobovi koji imaju i jači procesor/chipset, i više RAM-a i memorije i 100 drugih čuda (od GPS-a, kamere, brdo senzora uz slične ulazne i izlazne antene) i to sve u puno manjem kućištu, dakle komponente u routeru mogu biti puno veće i jeftinije (usporedba laptop vs. desktop s istim karakteristikama)...
Dakle, ima prostora da se napravi sl., po meni za manje para nego entry 5G mobovi koji su sada cca 200 EUR, samo da se zahukta implementacija 5G, te proizvodnja routera u većim količinama/serijama...