View Single Post
Staro 10.04.2022., 09:26   #494
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor bixsy the king Pregled postova
Pitanje za iskusne...
Koliko ciklusa može odraditi jedna perilica rublja u svom životnom vijeku ?
Kod nas je prosjek perlica/sušilica jednom na dan (godišnje 365 puta)...što mi se čini puno. Btw...riječ je o gorenje standardnoj perilici staroj tri godine.

Baš pričam sa suprugom što bi se desilo da krepa. Dan dva bismo uspjeli preživjet,a onda problemi...ili servisiraj ili kupuj hitno drugu. Pa si razmišljam da je pred istek garatnog roka zamijenim novom i izbjegnem moguće probleme.
Imao sam Electrolux perilicu koja je imala 5 godina garancije i koja se pokvarila dva ili tri dana nakon isteka garancije . Trebalo je mijenjati elektroniku koja je koštala 1200 kn .
Zvao sam sve servise po državi i nisam uspio pronaći nigdje jeftinije pa sam odustao od popravka i za 2000 kn kupio Indesit perilicu rublja koja je imala 3 godine garancije .
Nakon tri godine kada je garancija istekla otišli su joj ležajevi i popravak je bio neisplativ jer su navodno bili uliveni u neki dio pa se sve to moralo mijenjati i koštalo je kao pola perilice ili čak i više . Dakle popravak nije bio opcija .

Na nagovor kupio sam Gorenje perilicu jer kao one su jako pouzdane i "naše gore list" .
Gorenje perilica je imala pet godina garancije i u tih pet godina morala se popravljati tri puta . Naravno da sam saznao da su dijelovi zapravo kineski i da perilica u biti nije domaći proizvod već dugo vremena . Od Gorenja ostalo je samo ime na perilici . Zapravo mislim da je pravi proizvođač Hisense koji je i preuzeo Gorenje . Nakon četvrtog popravka sam je umirovio i Kupio Hisense perilicu jer je bila povoljna za ono što je nudila i imala je 5 godina garancije . Za sada nemam nikakvih problema s njom , ali tek je godinu dana kod mene .
Vrijeme će pokazati koliko je dobra ili nije .

Bilo bi dobro da se gleda da je garancija što dulja . Postoji sada i opcija 5+2 godine garancije . Pet godina garancije od proizvođača i dvije godine se nadoplati osiguranju nekih 250-300 kn , što i nije puno za dodatnu garanciju .
Ne bih mijenjao perilicu dok je ispravna . Ako se pokvari , a popravak ne košta previše popravio bih je , ako je popravak ne isplativ kupi se druga perilica i mir .

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ovo mi je onak WOW da netko svaki dan vrti vešmašinu. Pa kaj imate za vrtit svaki dan? Jel to poluprazna mašina? Ili vas ima 5+
Kod mene radi svaki dan barem jednom . Pazim da je ne prenatrpam sa rubljem ( da ne odu ležaji prije vremena , a nije dobro niti da ima previše rublja jer se neće dobro oprati ) , ali nije opet niti poluprazna , bude uvijek rublja za oprati .
Kristijan1 je online   Reply With Quote