View Single Post
Staro 09.04.2022., 11:48   #891
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
trebam "nešto" na što ću staviti glazbu u npr FLAC formatu i to pustiti preko streamera na zvučnike. eto - samo to.
glazba mi je na računalu međutim moja aplikacija (play fi) ne vidi računalo iz nekog razloga pa vjerujem da mi treba "media player" ili nešto slično.
ukoliko postoji mogućnost i za filmove to je samo bonus.
pretpostavljam da je to neki hard u nekom kučištu koje je na mreži i vidljivo je "svima" - uređajima i aplikacijama na toj mreži.

nadam se da sam se dobro izrazio.

Streamer podrzava samo tu PlayFi aplikaciju? Jer problem je u tome da ako u aplikaciju nemozes samo okaciti SMB Share (kao s kompa) treba ti sa NAS strane mogucnost podrske za to nekaj kaj toj aplikaciji pase. Taj "streamer"...koji je to uredaj? Dali podrzava jos nekaj osim te PlayFi aplikacije? Treba naci nekaj sto je s obje strane podrzano i sto ces moci bez vecih poteskoca upogoniti. Po ovome trebas DLNA podrsku sa strane servera (NAS/komp):

https://play-fi.com/faq/entry/supported-media-servers/

Citiraj:
The Play-Fi app is capable of recognizing any Media Server or NAS (Network Attached Storage device) that is broadcasting over your home network, so long as it is set up for open access utilizing standard DLNA profile and protocol [Click to learn what DLNA means] Some DLNA servers that make use of advanced streaming conversion or protection will not be compatible with Play-Fi.

Uglavnom - nije klik i radi - zato bi najjednostavnije bilo uzet media player , sve na USB i drmaj ili ga konfigurirat da cupa podatke s kompa prek mreze.