Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.04.2022., 22:21   #60682
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Long story short SUV je za matore invalide i ljude za zdravstvenim problemima?

Uzmite si cross country modele karavana tj. all road tj. scout..kako god. Malo su višljiji.
zasto? svi karavani imaju taj neki sportski zaobljen kraj gdje gubis 24% moguceg prostora zbog dizajna. u ovaj svoj sam ugurao cijeli boks od psa bez da krojim ista

da se razumijemo, htio sam superba karavana ili 5icu karavana. i svaki put isao na test voznju, izlazio i jebo majku sta se moram izvlaciti. a i recimo to da su noviji auti siri tako da na parking mjestima nema mjesta izmedju autiju toliko za izlazenje kod otvaranja vrata. kod SUVova i njihove visine, nije potrebno toliko otvarati vrata.

a sada usporedba bmw-a, merca ili audija. Mogao sam si uzeti nabudjenog Q7, X5 i hvalit se kako imam space shuttle (iako meni osobno ti auti su suludo skuplji nego prije 6-7 godina). ali ljudi cesto zaborave da space shuttle ima cijene odrzavanja space shuttlea. tu sam pri odabiru auta cak i gledao prosjecnu godisnju cijenu odrzavanja svakog SUV-a. pogodite koji su bili pri vrhu po skupoci (BMW, Jag, Audi, itd.). Edge je bio u rangu RAV4, malo cak jeftiniji.

tu se obicno javi onaj balkanac - sta kupujes ako nemos platit odrzavanje. mogu, ali necu placat porez na budale. cista usporedba BMW X5 i Edgea. X5 je jeeebeeeeen, razlika u cijeni ? 20-30k EUR. Da li je toliko bolji da vrijedi takve pare dati. IMHO ne, pogotovo ako si ih sam zaradis. Vecina bagre se vozi sa X5 sa minimalnom opremom(manji ekran nego u Focusu 2011.g i bez navigacije), uvezen iz DE, vracenim kilometrima na sitnih 260k km i onda pricaju kako je auto jeben.

p.s. jednog dana ce RS6 u garazu(MOOOZDA), to ce biti auto za gust

p.p.s. ugodjaj voznje Q7 ili slicnog premium auta sa ful opremom je daleko iznad ovog Edga da se razumijemo. Ali toga sam bio svjestan kod kupnje, meni ta razlika ne opravdava cijenu koju bi platio jer se ti auti nakon par godina svedu na vozi od tocke A do tocke B na najopusteniji-sigurniji-laksi nacin moguc.