ne znam da li se kuzilo po topicu, ali trazio sam neki SUV duze vrijeme. Ali cjenovno kad sam krenuo gledati vece klase sam dolazio do lijepih cifri jer je zbog korone second hand market skocio toliko da ako gledas auto do 100k km je bilo isplativije novije kupiti i cekati. U tom periodu je uletio prijatelj s ovim i prvo sam odbijao uopce pomisao jer ono..gledao sam ga kao focusa na štulama. Ali na kraju, prezadovoljan. Veci od frendovog Kodiaqa iako nema ni opciju trece klupe (sto meni ni ne treba), a gabaritima je kraci od bivse mazde 6 karavanke sto mi super za parking.
Sto se udobnosti tice, top auto iako mi je trebalo malo vremena naviknut se na voznju u zavojima. Mazda ih je gutala ko dama noci, dok je SUV tip voznje ipak polupenzionerski jer se zbog visine sjedenja vise osjecaju G sile u zavoju. Medjutim, evo u zadnja 3 tjedna 3k km u njemu po autocestama i sitno lokalnim cestama - gust za voziti.
Pogotovo sto ima sve djidje midje, automatsko blokiranje segmenata dugog svjetla da zastiti vozace iz drugog smjera ali i ako vozis iza nekoga sto mi je pregenijalno, dinamicki tempomat, cruise control (unutar linija kontrolira volan), automatsko parkiranje (ne koristim nikad) i ostalo.
gledao sam ga kao novog prije 3 godine i bio je preskup, ovaj sam uzeo polovnog za dobru cijenu i sada preeeezadovoljan.
uz dodatak svega, svaki put kad parkiram se okrecem za njim kako dobro i impozantno izgleda (a nije sveto trojstvo)