View Single Post
Staro 07.04.2022., 12:13   #1661
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
bok,

dali je netko pokušavao od mobitela napraviti router ?

odnosno izvaditi bateriju, pa mobitel direktno spojiti na strujni adapter ?

i spojiti micro usb to ethernet adapter ?

kak bi to funkcioniralo ?
Vjerojatno lose ili samo okeish iz raznih razloga. Za nekoliko spojenih uredjaja ces vjerojatno biti zadovoljan. Ako ocekujes gurati kroz mob vise podataka (sto lokalno, sto prema netu), budi spreman na sve. To sve ovisi iskljucivo o mobu.

Na stranu kako bi to izveo, taj dio ne mogu komentirati.

Najvecu manu ovome vidim u tome sto na mobu ne mozes podesavati skoro pa nista od ruter mogucnosti. Imas black box od lokalne mreze. Ako radi, radi. Ako ne radi, slikaj se.

Koristio sam mob kao wifi hotspot, i kao wan modem spojen na Asus ruter (preko usb tetheringa, na razini kucne mreze od 10-15 uredjaja) i zakljucak je da ovo zadnje jos i funkcionira dobro posto je ruter mozak u ovoj prici i hendla uredjaje i lokalni promet. Mob kao modem/ruter kombo (hotspot) mi je okeish za 1-2 uredjaja. Cim krenes nesto raditi na mrezi, streamati Netflix na tv-u, surfati na laptopu, krenu i problem(cic)i.

Ja se ne bih niti trudio ugurati mobitel u lokalnu mrezu, ne kao primarni modem/ruter. Nope. Kao backup da, to svakako ima smisla! To sam isto jedno vrijeme koristio - failover i load balancing s dva wan prikljucka (b818 i mobitel)