View Single Post
Staro 07.04.2022., 09:34   #2055
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Ljudi primjetio sam na novom monitoru da kada su mi spojeni zvučnici u headphone jack povremeno čujem iz zvučnika neko šuštanje/pucketanje, traje sekundu i ništa, pa se opet tako povremeno pojavi. Na starom AOC monitoru nisam imao problem, ali na monitoru prije AOC-a (Samsung je bio u pitanju kao i ovaj novi koji sada koristim) se isto to čulo. Kada spojim zvučnike direkt u PC nema naravno tog problema. Googlajući sam došao do pojma "ground loop" gdje bi riješenje trebalo biti da su PC, monitor i zvučnici uključeni u isti šteker, te sam ih naravno spojio u isti produžni, ali problem je prisutan i dalje. Ima li tu pomoći ikakve osim da zvučnike spojim u PC, mijenjam monitor ili zvučnike? U biti me zanima do čega može biti problem? samog monitora ili zvučnika? Btw zvučnici su Genius HF 1800 stari par godina, monitor novi kupljen prije 10 dana.

EDIT: možda nije pravo pitanje za ovo temu, ali s obzirom da sam primjetio na novom monitoru ovo, htio bih isključiti mogućnost nesipravnog jacka na samom monitoru.
slavonac90 je offline   Reply With Quote