Pozdravljam!
Unaprijed se ispričavam ako što mlatnem jer ja pogotovo nisam stručan.
Nadalje,supruga obožava fotografiju. Znanja ima nešto ali istina je da je amater. Ima EOS 1100D tj. Rebel T3 sa nekim socijalnim 18-55 objektivom i još jedan neki mali objektiv koji izgleda ko jetrena pašteta i služi joj kao za portrete,nema zoom a paše na 1100D.
S vremenom je uzela EOS 6D Mark II bez objektiva. Na njega taj 18-55 ne paše a taj kao pašteta paše. Vrijeme je za upgrade...
Za potrebe povremenog nazovimo basic fotografiranja štajaznam krštenja nekog, kakvog apartmana za iznajmljivanje i općenito za gušt, draga je odlučila uzesti objektiv Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM Nano. Sva sreća pa sam kontaktirao prodavača s oglasnika pa mi je reko da taj objektiv ne paše na 6D Mark II inače bi ga vjerojatno kupili,da izvinete,zaquratz.
Ponavljam, ja se ne kužim a kako je njoj "po volji" takav objektiv i kako me je gospodin s oglasnika podučio da za 6D Mark II idu "full frame" objektivi, zamolio bih vas za kakav savjet i preporuku.
Dal uzest nešto takvo za navedene potrebe ili pak nešto drugo, tu sam za bilo kakvu pomoć da se ne zeznemo.
Zahvaljujem unaprijed.