Haters gonna hate. Uvijek je bilo. Mogu ja sve sto si napisao reci za Mediatek. MTK, chipset od kojeg je bježao cijeli svijet donedavno. Mogu ti nabrojati dosta SD telefona iz prijašnjih godina a i danas koji ne valjaju nimalo. Ali glavno da baterija traje. Zaboravio si i Kirina od Huaweija. Super chipset, super mob. Imam P30, super mob ,ali je bio flagship.
Ti pričaš o chipsetu, ja o mobitelima koji imaju određen chipset. Chipset je samo dio moba, dzaba ti je i najbolji SD ako imas milijun gresaka kao Xiaomi, Realme, ZTE. Stariji exynos telefoni iz srednje klase i danas rade ispravno i dobro, npr A5 2017, A7 2018. Srednja klasa koja nije brza kao novi telefoni ali radi. I to dobro i jako puno ljudi ih jos uvijek ima. Da ne pričamo o j5/j7 2017 iz niže klase. J7 2017 exynos a baterija trajala skoro 2 dana. Danas ista traje skoro jedan dan. Nakon 5 godina. Sličan njemu je bio Xiaomi Note 4, slična veličina i tada cijena ali SD. Odlični oba, baterija trajala skoro isto iako je na j7 bila 10% manja. Nepoderivi osim ako ga razbiješ ili smočiš. Bezveze generaliziraš, čitaš tuđe komentare i tako stvaraš mišljenje i dezinformiraš ljude. Baš kod flagshipa je Exynos bio lošiji od drugih, a ne u srednjoj i nižoj klasi. Npr trajanje baterije u S10 vs P30 ili npr Mi9