Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Točno to sam rekao. Nije smeće nego nije štedljiv i grije se jače. On je korak natrag u odnosu na SD slične/iste klase ali nije smeće. S20FE je bas primjer loše složenog telefona s Exynosom. S20+ ima isti chipset a nema taj problem. Žena ima S21U s Exynosom, mobitel je zverka. Samsung griješi što štedi u konstrukciji jeftinijih telefona s exynosom, neadekvatno hlađenje itd. Kažem, meni je veća glupost što je a53 gotovo pa identičan a52, plus je maknut 3.5mm priključak za sluške. Također su odlučili da punjač ne dolazi uz mob srednje klase. Također glupost jer uz taj a53 moze komotno ići 15w punjač. Da je a53 dosta bolji od a52, ne bi nikome smetalo sto je exynos pa makar trosio bateriju nesto brže.
|
To što si ti rekao nema veze sa vezom. Exynos se godinama pokazivao kao smeće od SoC-a hoćeš, grijanje, performasne ili potrošnja baterije a to zna i sam Samsung zato ga je izbacio iz svega osim S serije. Jedino kaj valja su ove zadnje 2xxx serije.
A to nije loše možeš i pričat za low budget telefone sa nekim low end SoCevima. Kad nemaš drugo onda nije loš. Ali od takvog popularnog telefona su napravili smeće koje je 100 eura skuplji i još nema ni punjača. Meni sve smeta kad je prethodna A52 serija bila bolja od A53 jer očekuješ napredak a ne vraćanje unazad u svim pogledima za koju je najvećim dijelom kriv loš SoC. Ni jedan exynos nije valjao osim onih koji su išli u S seriju ali ako njih usporediš sa konkurencijom u toj klasi i dalje su banana.
Rađe bi kupio Samsung sa Mediatek ili nekim drugim SoCom samo da nije šugavi exynos.