View Single Post
Staro 04.04.2022., 12:26   #1158
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Revolver3844 Pregled postova
Šta da recimo greškom u sustavu za neki artikl cijene 5000kn cijena bude 50kn i bude dostupno 3000 artikala i nađe se ovak hrpa ljudi i sve prek noći to naruči i plati karticama?
Zašto bi oni to morali isporučiti?
Ne vjerujem da ne postoji negdje neko slovo u zakonu koji trgovine skida obaveze u slučaju greške u sustavu.
Uzima se nekoliko stvari u obzir. Ako prodavač nije oglašavao navedeni proizvod unutar akcije nego je neki zaposlenik jednostavno krivo unio u sustav - gleda se ta okolnost. Pa čak i da je unutar akcije ako je baš tako kako ti kažeš, vrlo vjerojatno bi se prodavaču isplatilo platiti kaznu umjesto isporučiti proizvode.

Ovdje konkretno se radilo o prvoaprilskoj akcijskoj ponudi, jasno istaknut popust. To moraju ispoštovati.

Trgovine ne smiju stavljati popuste/akcije i onda se kasnije vaditi da je bila kriva cijena
Uzmite primjer: sutra Links.hr može oglasiti PS5 za 1000kn neograničene količine s rokom isporuke 3 mjeseca, svi uzmu po 3-4 komada i Links fino ubere par miljona kuna kratkoročnog beskamatnog kredita, za 3 mjeseca vrate svima pare i kaze sorry greska.
I to ponove svaka 3 mjeseca. Nekima isporuče PS5 čisto eto da ne bi bilo da baš nitko nije dobio. Plate indijce da ostave fake reviews kako su dobili svoje primjerke.

Ne da nije ok, nego nije ni legalno.

Citiraj:
Autor android-split Pregled postova
Meni samo nije jasno ako tih sluša nije bilo koliko ih je prodano, zašto su iznova stavljane u prodaju? Znaci bilo ih je po nekoj logici. Ja sam jutros kontaktirao mall.hr i kao pitao sam jel mogu sad platit karticom, kažu da sam odabrao pouzecem i da ce mi tako doc oba paketa. Poslao sam brojeve narudzbi i nisu mi napisali da ih necu ni dobit niti išta vezano za to. Tako da ih ja ocekujem. A datum isporuke je iza 11.4. tako da ih prije i ne ocekujem
Išlo je na kapaljku radi ovakvih poput Ag008. Cilj te akcije nije prodati slusalice nego privuć kupce na site.
bigAdvance je offline   Reply With Quote