Citiraj:
Autor Nikox
10godina pa kaj to imaš za router?
|
He he, najbolji za 3G kaj mi je tada (2012. ili 2013.) frend koji se kuži u materiju preporučio - Air Live 3G na kojem sam po uputi s Poljskog foruma digao firmware na Air Live 4G, u koji sam prvo gurao Huawei 3G pa kasnije 4G stick (Huawei E3276), svaki s utorima za vanjsku ulaznu antenu jer mi je na moru užasno loš signal pa su mi davno došli iz telekoma i ugradili vanjsku antenu riblju kost, besplatno, jer smo u bivšoj firmi bili key account, a skakao sam im po kičmi godinama jer nisam mogao raditi s mora, pa su došli i besplatno postavili.
Do nedavno je to bilo najbolje rješenje i za ZG i more (od kuda arbajtam 1-2 mjeseca po ljeti) jer mi niti jedna žica nije davala brži DL i UL + s obzirom na specifičnosti stana (L oblik) i da mi žičani router od telekoma nije imao vanjsku antenu pa otkazao uslugu nakon par dana i vratio se starom provjerenom rješenju koji ima i vanjsku izlaznu/wifi antenu i mogućnost za ulaznu antenu, te koji kogu stavit gdje hoću i nosit gdje hoću.
Sada kada je 5G dostupan otvara se prilika za bolje i brže, a već me dugo postojeći telekom živcira, pogotovo nakon što su promijenili vlasnika i srezali limit za max brzine na data flat tarifi..., iako su mi nedavno na prodajnom mjestu rekli da je to kak ti učinjeno dok je još bio stari vlasnik (iako mi to ne priliči za Švede...), a i za voice ne investiraju ništa već johoho nego samo pričaju puste priče - od toga da nema VOLTE i HD voice-a na dalje (iako su druga 2 konkurenta isto uveli prije 5+ godina valjda...), pa ako moraš guglati tijekom razgovora 0 bodova + zna biti i zvuk lošiji...
Jedino pohvalno kod postojećeg telekoma da je 4G internet u pravilu još uvijek najbrži i u ZG i na moru na svim lokacijama gdje mi treba, iako i to sve češće varira u zadnje vrijeme.