Sjetio sam se kolege Klausa, kome sam bio u posjeti krajem 2015., tada je od prvog vlasnika, znatno povoljnije od novoga, dobio
ELR-a. Koji je za Cadillaca bio promasaj zbog abnormalnog napuhavanja cijene, za nesto sto je bio zapravo Volt, s vrhunskim interijerom i
vanserijskim dizajnom karoserije. Uzivo je jos ljepsi, zamalo je dosao u EU, pa su odustali. No, zbog dizajna, postao je hit i nakon umirovljenja, pa sad ima i grupe/forume gdje se prodaju i nadogradjuju. Nisam ljepseg autica vidio u 2010-tima.
I onda je rekao da je policija u Kaliforniji 2017. oformila odjel koji se bavi samo kradjom baterija. Jer od 2015. kradje su postale sofisticirane i tako poduzetne, da se stvorilo novo trziste. Ali "dobavljaci" vise nisu bili iz krim ekipa iz auto branse, vec nova ekipa koja je otkrila interes za baterijama.
Isao sam naci poveznice datumski :
1)
Hybrid-Vehicle Batteries Are Disappearing in San Francisco
2)
People Are Stealing Batteries From Hybrid Cars
The batteries can be cut out in about 20 minutes:
3)
Thieves are stealing Prius batteries to sell on the black market
4)
Car battery thefts from hybrid cars on the rise in San Francisco
Teslasi su se tada osjecali sigurnije, jer jos nisu imali profinjen proces za maznjavu ispod vozila. No, sad postoji neka metoda i za Elona, te se vec biljeze pothvati, jer drugi dan vlasnik konstatira da je auto olaksan za najvazniju stavku. Budem zamolio da mi da koju poveznicu.
...