View Single Post
Staro 02.04.2022., 21:51   #1637
Dobar stroj
Registered User

Datum registracije: Mar 2022
Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Cini mi se da previse kopliciras ako si sad vecinom na 3G brzinama. Ako mozes povoljno nabaviti MC801a onda ok, ali B535 ce napraviti adekvatan posao a jeftin je.
Nedavno sam starcima na selu instalirao B535 + Iskrinu P56 antenu i brzine su 130/60Mbit. Sasvim solidno.
Poanta, odnosno ako ćemo od jajeta mislim mijenjati providera jer su mi smećari od telekoma smanjili limit po punoj brzini s 1 TB na 200 GB pa kasnije 250 GB, pa već duže planiram mijenjati, al druga 2 uveli 5G i veće limite nazad tek krajem prošle godine, da bi ispalo da jedan od njih nudi samo nominalno a nikom (novom) nije dostupan čak ako je lokacija i pokrivena s 5G (s time da forsira Fritz s vanjskom antenom koja mora biti spojena žicom s routerom - u tom slučaju bih radije uzeo optiku, al za sada ne bih žicu nikakvu...), a drugi telekom ne nudi javno, ali moguće, barem za firme...

B535 košta cca kolko bi platio ZTE 5G preko telekoma, a nije pretjerana razlika ako uzimam i preko telekoma taj 4G vjerujem, pa tim više mi nema smisla.

MC801a ne samo da je 5G nego je bolji i za 4G pa tim dodatni + za njega, tim više što na svojoj lokaciji u ZG bih trebao imati i 5G signal od tog operatera...
Dobar stroj je offline   Reply With Quote