Citiraj:
Autor c-shadow
Nije ti trax ništa napravio. Razletilo ti se to govno od btca to smo ti već rekli. Eventualno je cd bio napuknut, ali to opet nije traxova krivica. Kupovao sam zlatne traxdata na kartone, kutije od 100 kom i nijedan se nije razletio - u normalnim uređajima.
|
Nego društvo, kad već toliko volite BTC, evo vam malo zabave... Nešto što se ne viđa svaki dan, zamjena motora u BTC pogonu
Ideja je bila jednostavna ... iz Acer pogona presaditi cijeli transport u "BTC" obzirom da eto BTC nije radio, a Acer je.
Nažalost, kako to već obično biva stvari baš i nisu tekle po planu. Acer ima dosta noviju, moderniziranu mehaniku u odnosu na BTC, pa usprkos činjenici što oba pogona koriste jednaku mehaniku (nema dvojbe, sve se vidi na prvi pogled) sve je drugačije i međusobno nekompatibilno
Da li me to zaustavilo? Ne, definitivno nije! Malo bušenja, brušenja i čišćenja, kao i podmazivanja, i imamo Acerov motor montiran na "BTC" blok
Montažne rupice za ovaj tip motora su već postojale, samo što se nisu koristile na BTC izvedbi ... ali je zato sam nosač motora bio bitno drugačiji, i tražio je bušenje (i brušenje) ne bi li bio kompatibilan sa Acerovim motorom.
Da skratim priču ... nije uspjelo. CD radi - štoviše, čak je "ispravniji" nego što je to bio prije stavljanja novog motora, i mogu čak slušati audio CDove, svira bez problema! Ali podatkovni CDovi ne rade, jednostavno krene čitati i zbuni se. Pretpostavljam da je do razlike u RPM pogonskog motora. Stari je bio tvornički, za BTC 24X ... dok je ovaj novi 52X, i vrti puno brže. Jedino da ga možda nekako limitiram, ograničim na niži broj okretaja, možda bi onda upalilo? Može neki savjet ako znate više o ovome... Ipak, ispravni(ji) je nego što je to bio prije, pa je ovo nekakav polu-uspjeh
Evo vam za kraj, BTC čita audio CD. Možete čak i vidjeti onu "nevidiljivu" lasersku zraku, baš sam fokusirao na leću za bolji efekt