3/4G router imam sada (više 3 nego 4G - originalno 3G ali ali sam instalirao SW od istog takvog 4G AirLive router-a, al nije se previše digao/ubrzao), pa rekoh kad sve uzimam novi router debelo u 21. stoljeću i 5G tarifu, onda mi je glupo sada uzimati dobar 4G router kad preko telekoma mogu uzeti 5G za malo ili čak ništa više $$$.
Koliko sam shvatio 5G router-i se puno više griju od 3/4G, zato i jesu skoro svi u vis, čak neki imaju i ventilatore, pa radije ne bih ekperimentirao s malim prijenosnim koji nisu nikad ni blizu većih router-a, a pogotovo sada kada je još slabi 5G signal + na moru gdje mi je svaki slabi - 1 router sam iz istog razloga vraćao/mijenjao jer je već u ZG bio dosta topli, a na moru je bio doslovno užaren do te mjere da sam se bojao da će zapaliti policu na kojoj je stajao... Imao i mali prijenosni Huawei 3G router pa sve prošao - od još više grijanja, manjeg # spojenih uređaja, jačine antena kako ulaznih tako i izlaznih (wifi), a da o LAN priključcima ne pričam, iako mi oni nisu bitni - spajam sve wifi, ali ponekad zatreba.
Navedeni Oppo ima u prodaji, ali samo u ino, npr. na linku niže, ali ne znam od kud stiže i koliko dodatno može koštati taj sport s HR davanjima, a već i poštarina je boli glava (skoro kao pola cijene ZTE routera kod telekoma)...
https://www.router-switch.com/oppo-5g-cpe-omni.html
Netgear je daleko najskuplji od svih 5G routeta koje sam razmatrao al ne vidim da je po ičemu puno bolji. U tom slučaju radije uzmem 5G mob da glumi router i voice a ne data tarifu pa nek šalje autoreply SMS-ove bez skripti, kodiranja, programiranja i ne znam čega ne - instaliram app kao sada na mobu i sve fercera, jedino se opet više grije + slabija odlazna wifi antena što mi je u stanu problem...