Citiraj:
Autor James Dean
Samo da se osvrnem na taj tvoj izvor. To ti je isto kao da sad mi svi pitamo Veru Čudinu dal da sutra stavimo all in na crveno ili crno.
|
Da, ako je Vera Cudina u tvojoj prici najuspjesniji kockar 20.stoljeca i zena koja je izmislila igru.
MB je utrosio desetljece u razvoj i komercijalizaciju vodika u autima. Vidi GLC Fuel Cell. Kako radim u Sindelfingenu u razvoju, vjerojatno sam vidio, procitao i cuo iz prve ruke nesto pouzdanije izvore nego sto se nadju na FB stranici Autokluba
Vodik za osobna vozila je mrtva tehnologija. Energetska neucinkovitost, ekonomska nerentabilnost (Mirai kosta 100.000€ u proizvodnji), nula infrastrukture i izrazito skupa logisticka mreza koju tek treba izgraditi.
Citiraj:
Autor rokonja
A da su svi auti električni, na što to sve punit, koliko košta i kad bi došao nared? Kreneš na put i rezerviraš punjać tri dana prije.
|
Mozemo se vratiti 100 godina u proslost i postaviti isto pitanje za prve automobile. Razvoj infrastrukture prati razvoj prometala. Siguran sam da ce prva cekanja na el. punionicama dobiti dovoljnu paznju medija, kao i cekanja na benzinskoj pred poskupljenjem.
Nafta je nevjerojatno gust i javno dostupan spremnik energije. Tu nema dilieme, ali nije odrzivo rjesenje i cin prije se kao drustvo pocnemo okretati alternativi, tim bolje.