Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.04.2022., 05:14   #60573
b1tterman
Takozvani influenser
Moj komp

b1tterman's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor James Dean Pregled postova

Osim toga dok god EV ne postanu jednaki trenutnim automobilima po pitanju praktičnosti nikad neće prevladat. Čovjek se kroz evoluciju se ne može vraćat unazad to nije prirodno i jednostavno nije moguće. Ako si do sada znao i koristio to da možeš natočit auto za 5 minuta i vozit se sa njime xx km onda se nećeš vraćat na to da za istu stvar moraš čekat 2 sata da bi napunio auto. Ili se vraćat u doba parnih strojeva pa ložit kotao.

Istraži pa ćeš vidjet.

Da se osvrnem samo na ovaj dio, s ostatkom posta se generalno slažem:

Za prosječnog europskog korisnika je trenutno stanje baterijske tehnologije dovoljno za svakodnevnu upotrebu- da imaš 400-450km dometa u nekom premium EV-u. Ako imaš love za takav auto, obično imaš i mogućnost kućnog punjača, kojeg uštekaš u manje od 5 sekundi i odeš svojim poslom. Po pitanju praktičnosti je to po meni upgrade jer više ne moram ići na benzinsku i gubiti vrijeme na točenje kad imam benzinsku doma.

Što se tiče putovanja i punjenja, najkasnije svakih 300km ionako bar jednom želiš stati protegnuti noge i uzeti kavu i sendvič negdje ili skočiti na WC. Toliko staneš i s običnim autom - dovoljno da napuniš parsto km dometa u strujića.
b1tterman je offline   Reply With Quote