Sve napisano stoji, ali isto tako ostaje činjenica da mi je Trax Gold raznio DVD drive. Bio je potpuno nov, star svega 24 sata ... ako uopće i toliko.
Stavio sam unutra SimCity 3000 na Gold CDu, ovaj ga je zavrtio i odjednom je ruknulo. Ladica je ispala van (vidljivo savijena i puknuta), a šrapneli CDa i komadići zlatne folije su popadali ispred towera. Odnio sam ga u servis (Feniks Kompjutori) da ga pogledaju i eventualno poprave ali mi je tip rekao da je to gotovo i da nema toga što može napraviti, te sam dobio novu, zamjensku jedinicu. LG, jer više nisu imali BTCova na lageru (to je ujedno i obilježilo kraj "BTC" ere)
Nedugo nakon toga je izmijenjen/dopunjen zakon o reklamacijama, gdje je pisalo da proizvođači optičkih pogona ne pokrivaju štetu nastalu oštećenim ili lošim CD medijima. Imam dojam da nisam bio jedini koji se "provukao" i tražio reklamaciju na toj osnovi, vjerojatno se to dosta često događalo.
Fun fact, ovaj NEC DVD-ROM sa zadnje slike i dan-danas postoji. Treba ga izbijeliti i generalno servisirati, ali baš sam ga nedavno upalio i nakon malo nagovaranja pročitao je disk bez problema