Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.03.2022., 21:10   #60557
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,855
Citiraj:
Autor b1tterman Pregled postova
Koliko vidim po prijašnjim postovima, forumaši ovdje nisu fanovi Tesle iz raznih razloga, ali ja sam tu da probijem led i javim dojmove


Prošli tjedan preuzeo M3 Standard (LFP baterija, Ryzen MCU) i moram reći da je dojam fantastičan.



Preuzimanje je bilo super - ljudi ljubazni, auto besprijekoran. Panel gapovi odlični, nikakvih vidljivih nedostataka u proizvodnji nema. Gledao sam ga 40-ak minuta sa svih strana prije nego sam krenuo doma. Došao iz Gigafactory Shanghai koji je moderniji od američkog i stoga ima puno manje QA problema s autima.


Nadalje, novi 3D7 motor je malo slabiji od prethodnog 3D6 (208kW vs 239kW vršne snage) ali je zbog novog načina motanja navoja (hairpin) itekako učinkovitiji. I dalje vuče više nego dovoljno dobro sa 300+ks. Za vozit djecu i više nego dovoljno.



Prošao cca 400km od preuzimanja i prosjek mi je oko 135Wh/km - daleko učinkovitije od bilo kojeg konkurenta, koji uglavnom ne idu ispod 200 čak ni lake noge na pedali.


Baterija LFP, 60kW - puni se svaki dan na 100% jer LFP baterije trebaju biti punjene bar ponekad na 100% da se rekalibrira maksimalni SoC. Degradacija skoro pa nepostojeća, sudeći prema postovima na drugim Tesla forumima.


Unutrašnjost super, softver super, upgrade sa Atoma na Ryzen ogroman pomak u glatkoći učitavanja mapa i općenito softvera, nema nikakvog trzanja.


Imam na kući solarno i punjač koji koristi to, a po noći jeftina tarifa. Vozim se skoro za badava. Kad god prođem pokraj benge mi bude nekako toplo oko srca


Mislim da nakon ovog ne bih mogao više natrag na dizlo ili bengu, a vozio sam od Astre F do E63 AMG...


P.S. živim vani gdje su poticaji za EV drugačiji i ne isplati se financijski nikako uzimati skuplje modele

Baš mi je drago čuti jedno pozitivno iskustvo. Doslovno pogledao par sati prije nego sam pročitao tvoj post mi se ovaj video pojavio u feed-u:

__________________

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote