Stigao mi danas Samsung Odysey g7 LS28AG700 i nakon višesatnog testiranja mogu reći da je monitor ispunio očekivanja, osim jedne stvari, a nju ću ostaviti za kraj.
Krenuti ću od dijagonale od 28 inča za koju sam bio skeptičan da će biti premala za 4k, ali to ipak nije slučaj. Odlično mi paše 4k na udaljenosti oko pola metra kada sam pozicioniran za mišem i tipkovnicom naslonjen u stolici da se osjećam ugodno. Oštrina na ovoj dijagonali je jednostavno odlična,pustio par 4k videa i izgleda bolesno dobro,boje su odlične inače i out of box je dosta dobro kalibriran, ali sam promjenio nešto sitno po kalibraciji s RTING-sa i čine mi se boje nešto bolje nego na AOC-u koji sam do sada koristio. Što se tiče podrške za PS 5, dobio sam ono što sam tražio, punu podršku za 2.1 hdmi koji radi out of box bez ikakvih updejtanja. Igrati se na ovom monitoru je jednostavno odlično, responzivan je,nema ghostinga,boje na nivou, sve u svemu ja zadovoljan. Prmjetio sam da čak da i ovaj fake HDR 400 izgleda dobro dok se igram na ps 5, Forbidden West mi bez HDR-a ima nekako manje žive boje, pa sam ga ostavio upaljenog za sada, iako dosta ljudi kaže da je taj hdr 400 drek, a meni opet izgleda bolje s tim nego bez...do sada nisam imao priliku probati HDR pa ne znam. Na kompu mi naravno ugašen, samo ga na ps5 upalio. Ergonomija monitoru je odlična, spušta se gore/dolje, lijevo/desno, tilt i ima pivot. RGB osvjetljenje je isto zanimljiva stvarčica, sve u svemu monitor je pravi bombončić.
E sad ono što me u ovoj cijeloj prič pati je dosta izražen backlight, kao da AOC koji sam koristio nije imao baš toliko probijanja, a razlika u cijeni nebo i zemlja. Kakva je situacija s reklamacijom i povratkom u takvim situacijama i ima li smisla uopće vraćati ili ću opet naletiti vrlo vjerojatno na takav ako je do serije?
Evo dvije slikice na linkovima da vidite o čemu pričam. Nisam siguran jesam tolika pciajzla jer znam da sam ga platio puno ili je to jednostavno za reklamaciju?
https://postimg.cc/qh5fTK8D
https://postimg.cc/sM9t2qYh