Jedno glupo pitanje i molba za preporuke/savjete za jednog ne ICT-ovca, il po Kroejšn ne IKT-ovca

, te laika za router-e. Za početak što se dobiva sa ovom skriptom - lock-anje na određene frekvencije / band-ove ili što već ili omogućavanje da se otključavaju određene sl. mogućnosti koje je telekom provider lock-ao u router-u (za sada 1 i pol (drugi izuzetno limitiran 5G koji nije dostupan nigdje i za nikog...) telekom u HR koji nudi isti ZTE router da ih ne reklamiram...)?
Dodatno, zanima me jel postoji skripta ili neko čudo (bez spojenog moba/kompa/berry-a na router) da se automatizira slanje SMS-ova kao na mobu nakon potrošenog dnevnog ili dr. limita kod voice tarifa, ili je isto rezervirano isključivo za (Android) mobitele i Mikrotik routere u kombinaciji s freak-om/ekspertom za router-e

- (nisam nigdje našao video jel ide preko menija il se mora isto rješavati programiranjima/skriptama ili sl.).
I za kraj pitanje za vas koji imate isti ZTE 801 router, a pogotovo za DDavorina jel ZTE MC801A najbolji odabir s obzirom na uloženo/dobiveno ili ipak možda bolje pričekati da telekomi počnu nuditi noviji model ZTE MC8020 ili pričekati da padne cijena za isti ili OPPO 5G CPE Omni koji je ako sam dobro shvatio iz Vaših/tvojih (ako nije problem da ne Vičemo jedan na drugoga

postova da je trenutno najbolji, barem za sada, ali ga ne nudi nitko od HR telekoma a puno je skuplji ako ga uzimam u slobodnoj prodaji + nisam siguran jel ima mogućnost lock-anja na određenu baznu stanicu + frekvenciju itd. da uhvatim najbrži a ne najjači signal, a što nemaju npr. niti Huawei 5G routeri, a što je s obzirom na 5G (koji još niti nije pravi 5G, a još je dodatno i limitirana brzina...) pokrivenost izuzetno bitno...
Sorry društvo na podužoj poruci, ali već tjednima čitam HR i ino forume i reviews vezano za 5G broadband tarife + routere, al što više čitam to manje znam, pogotovo kad se počnete šamarati sa skriptama

VELIKO HVALA!