Chipolo je već prisutan otkada izašao AirTag (kasnije izašao Chipolo One). Ako me pamćenje služi, bio dostupan u Elipso.
Svaka CR2032 baterija izdrži dvije godine. Barem vidim stanje napunjenosti SmartTag ( unutar SmartThingsa - traži isključivo Galaxy modele) i AirTag (preko Findy my - ima stanje baterije, verzija firmware i nadogradnja ukoliko je dostupan) nakon godinu dana.
SmartTag ima nešto glasan zvučnik za popizditi, nije prezican ako ga tražiš preko mobitela, ako izgubiš mobitel - preko njega klikneš dvoklik i zazvoni ti mobitel. Podržava od Androida 8.0 - iako sam probao sa starim S7 Edge i dalje ne podržava uopće (nema UWB)
AirTag bolje locira i daje naputke kao hladno- vruće po udaljenosti, pokazuje smjerove, zvučnik nešto tiši kao piskutavo. Iako podržava Iphone XS - nešto smanjena mogućnost kao nema smjernicu gdje nalazi , potpuno podržava od 11 nadalje.
To su prednost koju sam stekao. Šteta što ne podržava Pixele ( osim Pixel 6 gdje podržava UWB - nemam ih priliku isprobati)
Eto, meni AirTag potpuno spasio. Sjednem u auto, nakon 100-200m udaljenosti i javlja upozorenje na mobitelu kao da sam "zaboravio" ponijeti torbicu sa novčanikom/ vozačkom. U Find my možeš označiti što god želiš, bilo ključ, torba, itd... Tako i lakše vidiš ikone + 5 mobitela koji su prijavljeni u iCloudu.
Отправлено через Pixel