Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.03.2022., 16:53   #60488
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Sjećam se da su Mazde 3, nisam siguran koji točno motor, imale iznimno velike probleme s injektorima (to su bili Densovi injektori ako se ne varam) i reklamacije su bile praktički svaki drugi prodani model 3.

To je bilo tamo negdje 2015-2017.

Za ove novije nemam što reći, rade kao vurica.

Inače, da, zbog naše kvalitete goriva i špena/smeća koje se unutra nađu, preporuka je mijenjati ulje/filter ulja/filter goriva čim češće da ne nadrapaju prvo injektori, onda drugo pumpa, a treće turbokompresor koji jako mrzi špene.
Taj Mazdin motor je imao nekoliko mušica. Prvo je bio pre dugački period regeneracije kod gradske vožnje (koja je kod Mazdi aktivna btw. jer nema AdBlue) što je riješeno skraćivanjem intervala.

EDIT: 2022 verzije 2.2 diesela imaju AdBlue. Neka EU regulativa ako sam dobro pročitao. Sada je dostupan samo u Mazdi6 i CX-5.

Od većih problema imali su prvi primjerci iz 2014. - vakum pumpa koja je rezultirala zamjenom cijelog motora.

Problemi sa injektorima bili su većinom vezani za jednu seriju / proizvodnu godinu (IIRC 2016.) i to primarno za slabiji Diesel od 105KS.

Sve to je ispeglano negdje nakon 2016-2017 no motor je do tada završio na lošem glasu tako da ga više nema u prodaji u novim Mazdama3, već samo benzinci.

Kod mene je model iz 2017 i imao s dva opoziva vezana uz motor. Oba su bila nove mape za rad motora. I još jedan za elektromotor lijevog brisača.

Iz svih razlog koje si naveo, ja sam veći dio vremena točio premium Diesel, u nadi da ima manje smeća unutra. Ne znam ima li kakve veze ili je to samo porez na budale...

Poslano koristeći Tapatalk

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote