Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 24.03.2022., 21:04   #394
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
APC tu mulja jer koristi isti Device ID kao za jedan stariji model ... a nije ni izdao noviji drajver ... igrokaz za W10 ...
Bome, nemaš sreće
Skužio sam to da, ima isti PID kao i model BE550G.
Ali što je najsmješnije, taj stari model je kompatibilan sa mojim NAS-om (na listi je kompatibilnih). Mindfuck.

Kada sam gledao, niti na kraju pameti da bi to moglo biti problem, ali ajde. Čekam da mi iz Protisa odgovore pa naručujem CyberPower-a, i ako se problem nastavi, vraćam NAS i uzimam Synology-ja 920+.
Ovaj TS-453D sam uzeo jer ima metar više portova i jer se može puno detaljnije konfigurirati. Ali, to je, za sada, long shot. Vidjeti ću kako će funkcionirati CyberPower.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
da bi ti apc ups radio ispravno na windowsima, treba ti powerchute biznis edišn.
ne personal (ili kako već) , baš biznis. ja sam se neko vrijeme mučio, i onda skužio da baš hoće biznis verziju. onda je prošljakalo.
s time da moj apc nije baš nešto nov, ali teško da se komunikacijski protokol na takvim uređajima baš često mijenja. jednom kad naprave čip pretpostavlajm da ga guraju idućih 20 godina dok se port ne promijeni.
dok su se odlučili prebaciti komunikacijski port sa serijskog na usb već smo debelo zagrebli u 201x godinu.
Ne znam otkuda ta informacija, ali na službenoj stranici od APC-a, jedino je Personal kompatibilan sa mojim UPS-om (BX950MI-GR).
A i, na kompu ga isto tako normalno prepozna na tom "običnom" Personal Edition Powerchute-u, ali to nije problem, problem su odspajanja dok je UPS spojen na QNAP NAS.
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote