Citiraj:
Autor murina
Ove mi se cine solidne i ne djeluju mi kao da ce olabavit 
|
Ma da, iste su kao i moje, tvoje su samo u istome tonu, te imaju naljepnice na polovima. Ali aluminijska kapica/navoj je vrlo osrednja. Probaj jako zategnuti, do, recimo, razine kad rukom imas teskocu zaklopiti. Dobit ces efekt povratka. Jasno, nema potrebe toliko zatezati, ali kad bude duze na klemi, ti ce se se navoji potrositi i onda rucica ostaje jedina tocka skidanja. S imbusom, kao sad kako sam napravio, to se ne moze vise desiti, jer imas dodatnu zastitu.
Vidjet ces vremenom, pa lako nadogradis kasnije.
Citiraj:
Autor hash
Tak da neki moj zakljucak bi bio: ekoloskije je, financijski isplativije i ne bas.
|
EV prica je ekoloska, samo od trenutka, kad primis kljuceve svoga vozila i pocnes ga voziti. Nista prije preuzimanja, nema veze s ekologijom, a resursi potrebni da se realizira, pocevsi od baterija, vode, premasuju i najvece SUV-e.
Pogledajte kako izgledaju zone gdje se rudari "bijelo ulje" koje parametar se (po regulama) zadaje udaljenosti od najblizeg ljudskog zivota. Kakve efekte ima na okolis. Kakvu zastitu imaju sretnici koji rade, te kakve odstete dobivaju, je mnogi su preminuli, prije nego su dozivjeli naknadu. Odnosno njihove obitelji, u zemljama, gdje se postavljaju predsjednici na brzo biranje telefona.
Kad sam davno 90-tih (mlado i naivno) obilazio Green Peace u njihovoj centrali, jos tada, kad su imali prvi pokusaj EV-a, baziran na Renolu Twingou,
doslo je do prijepora, cak i medju njima o dobroiti EV-a. Jer aktivisti s terena su dobro znali kako izgleda prica s mineralima i energetskim zlatima, te su znali nesto vise.
Tada je predavac rekao nesto, pitajuci sve prisutne, vjerujem da sam spomenuo u temi s plinom - Znate li koje je najcisce vozilo? Vecina je rekla EV/Hibridi/... a on je rekao - Vozila koju su vec realiziran, vozila koja vec postoje! Eko prica u nesavrsenom svijetu (svaka solucija, otvara i nove probleme) je puno bliza prenamjeni postojecih. Samo resursi vode, neusporedivi su potraznjom.
Tako da danas, nije neobicno sresti cak i najzelenijeg ekstremista, koji su protiv EV-a. No, kao i u svakoj tehnologiji, usli smo u zenit eskploatacije, trenutak kad se dogovoreni planovi pocinju ostvarivati, popratne industrije pratiti, te sad imamo slusati samo idealne projekcije.
EMF je prica za sebe. To ce biti interesantan eksperiment, o kojem cemo vise znati za desetak godina. Da ne bude zabune, nema idealnog odgovora. Samo, potrosaci bi svakako vise trebali znati prije kupovine, osim, za sada, samo prednosti.
...