Citiraj:
Autor Prezime
Drugo "Adjust display rate" u Kodi-u ovisi od postavke za video u FS postavkama. Ako u FS video postavkama stavis Video na "Auto", onda u Kodi-u NE ukljucuj "Adjust display rate". Ako ju ukljucis imat ces opakih problema sa titlovima i AC3 audiom sa HBO_Max streamovima. Netflix ce radit OK, ali HBO ce bit negledljiv.
Moje postavke:
za Firestick: Video => Auto; Audio => Dolby digital 5.1
za Kodi video: Adjust display rate => Off, Sync playback to display => Off.
za Kodi audio: Audio Passthrough => On, Passthrough device => Android RAW Packer, i sve daljnje opcije ukljucene.
|
Da nadopunim ove svoje gornje navode i potvrdim kako nema jedinstvenih postavki za Kodi na FS4k kako bi sve radilo uredno:
Prijatelju sam slozio
Mavens Kodi Nexus (
sa ove stranice) na stari FireStick 4k i direkno spojio na HDMI ulaz LG HD TV-a (nije UHD model) sa napajanjem iz TV USB porta.
Da bi HBO_Max i Netflix addon-i radili uredno morao sam podesit sljedece postavke:
Za Firestick: Video => Auto; Frame Rate =>
ON; Audio => Dolby digital 5.1 (ako je Audio na "Auto" FS bi se pri ukljucenju TV-a dignuo bez audia, pa ga je potrebno restartat da ukljuci audio!)
Za Kodi video: Display Resolution 1920x1080p -
50Hz Ako nije 50Hz ne radi HBO_Max stabilno sa titlovima, na materijalima sa 25 FPS kakva je vecina na HBO-u.
Adjust display rate =>
ON - Start/Stop; Sync playback to display => Off.
Za Kodi audio: Number of Chnnels =>2.0; Audio Passthrough => On , Passthrough device => Android RAW IEC Packer, i sve daljnje opcije ukljucene.
Dakle dosta razlicito od gornjih podesavanja koje doma upotrebljavam na istoj software/hardware kombinaciji...