Evo da javim prve dojmove sa Sony XR-77AJ83 modelom.
Slika naravno super (crna/kontrast najvise odusevljava

) kad se vrti doar materijal, sam tv je vrlo responzivan, za sad nema nikakvog stekanja, sv eje glatko. Zvuk je odlican/vrhunski bi reko (vise ne palim reciever za sve zivo i nezivo, sad samo za filmove

).
Plex, Emby, HRTi, Youtube to sve radi glatko i super brzo.
Slika na nasim DVB-T2 kanalima nije neka sreca, nas HD je dosta losiji od madjara (kad prebacim na M1, M2, M4 sport slika je puno bolja/cistija bez vidljiv ekompresije, valjda nas OiV bitrate kodira previse pa sad na tolkom ekranu to vidim naspram starog 55"). Dok kad prebacim na youtube, Plex i slicno onda tek dolazi do izrazaja a da ne govorim kako je uzivanje sa 4K materijalima
Ono sto me muci a nisam uspio rjesiti je dali postoji opcija da se aplikacije pojave u donjem redu PREKO slike/programa koji se gleda a ne da ode u poseban screen ? Kao na Tizenu i WebOSu ? Ovo kad stisnem home ode u menu sa aplikacijama (cak i ako upalim apps only mode) i izbaci me iz trenutno gledanog program. To mi se definitivno ne svidja.
I daljinski, kolko god je dobar (super je sto je hrapav s donje strane pa nemoze iskliznut iz ruke) i super brzo regaira (plus sto je BT pa nemoras uperit u ekran) to je ipak miljama daleko od upotrebljivosti naspram Samsung One remotea (sa ziroskopom) i LG Magic remotea kad treba ukucati bilo kakav text (login/pass/search...). Svako kucanje je muka tolko da sam vec instalirao jedno 5 aplikacija/remota na mobitel samo da nemoram kucati preko daljinca

.
Plus neznam zasto na tolkoj mrcini od daljinca (ima u njemu skoro 30cm) neke tipke su sitne ko zrno rize, stednja prostora ili materijala

?
Evo vec 20 minuta surfam po ebayu za nekim "Air mouseom" u nadi da ce imati pointer na ekranu ida je kompatibilina sa sonyem ali slabi su im opisi osim daje za "smartTV"

. ?
Ima neko info dali to radi kako sam ja zamislio (da pointer reagira na pomake daljinca?)
Znaci ovaj:
https://www.ebay.co.uk/itm/124989269...torefresh=true
I ovaj sam gledao:
https://www.ebay.com/itm/12498926916...3ABFBMuqzW0vJf
P.S.
Iznenadilo me da GoogleTV nema Chrome kao browser ni za instalirati a kamo li po defaultu, to mi je ba sono WTF

?
P.P.S. Ali zato F1TV aplikacija (3rd party, official nepostoji) radi odlicno, Napokon formula na TVu bez dodatnog uredjaja

.