Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.03.2022., 07:47   #60322
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Sve gore od goreg.

Jedina normalna stvar sa ovog spiska je ulje na 15000 km. Inače ima i opcija sa 30000 zbog koje motor traje taman par dana duže od garancije.

Prošle sedmice sam na burazovoj Octaviji iz 2016. koja je uvezena iz Njemačke i održavana po ovom spisku uradio mali servis.

Filter vazduha, filter kabine, filter ulja, filter goriva, ulje u motoru.

Dakle, filter goriva i filter vazduha koje sam izvadio su bili fabrički (nikada mjenjani) a auto ima 110000 km.
Filter goriva je CRN, filter vazduha pun smeća. Užas, a sve je rađeno onako kako je proizvođač napisao.

Proizvođačima je cilj da unište svoj proizvod što prije po isteku garancije, kako bi stoka kupila novi proizvod.

Reklamira se kao da u garantnom roku ima samo 2-3 servida koji koštaju XYZ evra. Pa se onda reklamira da je pun kurac dijelova i maziva lifetime, što zapravo znači do isteka garancije.

Kapitalistička sranja.

Ne razumijem zašto je problem jednom godišnje promijeniti sve filtere, i zamjeniti ulje na 10000 ili 15000 km. Svi filteri sa 5 litara Castrol ulja za Octaviu 1.6 TDI iz 2016. me koštalo oko 65 €.
nakon sto sam vidio da neki noviji auti imaju plasticni karter ulja na novijim motorima, ovo mi totalno ima logiku.

mislim...PLASTICNI KARTER, alooo...

katastrofa