16.03.2022., 21:29
|
|
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Autor calypso
Posalji email sa slikama proizvodjacu (KEF) direktno, pozali se, reci da si inace jako zadovoljan, no da si primjetio da se ovo desilo - ne znas kako, samo je odjednom doslo do promjene zvuka kod malo glasnijeg slusanja (pravi se pglu)... Spomeni da se mozda radi o serijskoj gresci i predlozi da ispitaju kontrolu kvalitete izrade tih drivera... Pitaj da li ti to mogu popraviti lokalno ili moras njima slati na popravak... Ne bih se bavio sa lokalnim resellerima na tvom mjestu... Obicno u ovakvim slucajevima popravljaju o svom trosku (ukljucujuci i dostavu), a mozda ti i posalju neki dodatni mali znak paznje...
Imam pozitivna iskustva sa svime i svacime sto sam se proizvodjacu direktno zalio...
|
Poslao mail KEF-u odgovorili su mi ovako:
Citiraj:
I am sorry to hear you are experiencing a problem with one of your Q350 loudspeakers.
From the photos you have supplied, the LF cone appears to have come out of alignment causing it to 'catch' on the HF unit. What has caused the misalignment will need further investigation.
For further assistance, please contact the retailer of purchase or the KEF distributor in Croatia.
|
Kontaktirao Sigmu, kažu da su poslali mail KEF-u sa slikama. Nakon par dana se javljaju da KEF ne uvažava garanciju zbog 'misuse-a'. Evo njihov odgovor ali preko Sigme šta su mi prosljedili:
Citiraj:
Whilst his Q350s may be under warranty as far as when he purchased them (within the last 5 years) ‘misuse’ is not covered under the terms of the KEF warranty as supplied with our loudspeakers.
Please see link below, item 7e
“any improper care, dropping, mishandling, misuse, abuse or unreasonable or improper use, operation or maintenance of the KEF Product
https://eu.kef.com/pages/warranty
|
Tako da banana, sumnjam da se tu da šta više iskopati. Za jedan driver me traže 1250 kn  .
|
|
|