Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 13.03.2022., 14:36   #370
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Evo samo da javim da sam na kraju uzeo APC BX950MI-GR kojeg sam bio spominjao.

Izvadio iz kutije, uštekao da se puni skoro cijeli dan.
Smrad - lagani "smradec" UPS-a, i to prvih sat vremena otkad sam ga izvadio iz kutije, valjda dok se nije izluftao. Znači, miriše na novo

Ekran nema - to je minus za sada, volio bih da mogu bez softvera vidjeti stanje, ali ježiga, mogu sa time živjeti.

Prebacuje na bateriju bez problema - testirao sam ga par puta (iskopčao sklopku), i stvar šljaka.

Temperatura - hladan: dok ima struje, topliji je od moje ruke za par stupnjeva.
Smješten je u ormariću (otvorena vrata), i to tako da mu je desna strana doslovce naslonjena na ormarić. Sa te desne strane ima 39°C, a sa lijeve ima 37°C.

Buka - koliko sam skužio, ovaj UPS uopće nema ventilatora (ili je brutalno tih), tako da, što se tog dijela tiče - bešumno je, što mi se JAKO sviđa

Kada prebacuje na napajanje baterije, onda se čuje lagano zujanje unutra (zavojnice, ili? Ne kužim se baš pa ono...) - i to se moram baš približiti UPS-u da bih čuo, a preko zatvorenih vrata ormarića ne čujem apsolutno ništa.

Što se tiče testiranja "koliko traje" - o tom po tom, nisam još stigao isprobati.

UPS koji nije prevelik niti pretežak, tih je i ne grije se, i jedina "mana" je taj nedostatak ekrana, ili bar nekog pokazivača stanja UPS-a.

I još da nađem neki software za Raspberry Pi4 da se automatski ugasi kada je UPSu baterija pri kraju, mrak.

Toliko od mene za sada

Zadnje izmijenjeno od: 0v3rl0rd. 13.03.2022. u 14:59.
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote