View Single Post
Staro 12.03.2022., 10:27   #324
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor marin123 Pregled postova
Ne znam koja je svrha takvih brzina.

Ja ne mogu iskoristiti više od 100Mbps uz neko normalno korištenje interneta.

Znači netflix, youtube, hbo, playstation, surfanje po webu... i kad pogledam iskoristenost na routeru u 99% vremena je ispod 100 mbps iako imam dostupnu veću brzinu.

Jednostavno mi nije jasno tko bi uzeo 10G/1G, čak i 1 Gbps download mi se čini totalno nepotreban. Jedinu korist vidim za ljude koji koriste torrente.
Ja sam na 1000/500, ali trenutno (ne još dugo) na A1. Ova brzina mi je taman jer brat često skida igre sa Steama i drugih game store-ova koje često iznose preko 120 GB. Dok smo imali 100/100, nitko ne bi mogao surfati dok se igra skidala, a preuzimanje je trajalo i trajalo. Sada može skidat igre bez problema, a mi istovremeno bit na internetu da svi rade.

I brzina 1 Gb/s nije samo namijenjena onima koji skidaju torrente, već i za velike obitelji gdje ima jako puno uređaja (televizora, mobitela, tableta, računala). Sa 100/100 ne možeš opskrbiti recimo streaming na 3 televizora u 4K, preuzimanje sadržaja i gejmanje na računalu, surfanje na 10-ak mobitela itd. Sve je u redu dok nisu svi doma, ali kad su svi kod kuće, onda stvari malo štekaju.
Marko :) je offline   Reply With Quote