Citiraj:
Autor marin123
Ne znam koja je svrha takvih brzina.
Ja ne mogu iskoristiti više od 100Mbps uz neko normalno korištenje interneta.
Znači netflix, youtube, hbo, playstation, surfanje po webu... i kad pogledam iskoristenost na routeru u 99% vremena je ispod 100 mbps iako imam dostupnu veću brzinu.
Jednostavno mi nije jasno tko bi uzeo 10G/1G, čak i 1 Gbps download mi se čini totalno nepotreban. Jedinu korist vidim za ljude koji koriste torrente.
|
Ja sam na 1000/500, ali trenutno (ne još dugo) na A1. Ova brzina mi je taman jer brat često skida igre sa Steama i drugih game store-ova koje često iznose preko 120 GB. Dok smo imali 100/100, nitko ne bi mogao surfati dok se igra skidala, a preuzimanje je trajalo i trajalo. Sada može skidat igre bez problema, a mi istovremeno bit na internetu da svi rade.
I brzina 1 Gb/s nije samo namijenjena onima koji skidaju torrente, već i za velike obitelji gdje ima jako puno uređaja (televizora, mobitela, tableta, računala). Sa 100/100 ne možeš opskrbiti recimo streaming na 3 televizora u 4K, preuzimanje sadržaja i gejmanje na računalu, surfanje na 10-ak mobitela itd. Sve je u redu dok nisu svi doma, ali kad su svi kod kuće, onda stvari malo štekaju.